logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZWIĄZKI ZAPACHOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Myszka, Anna Gracka, Anna Grygier, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Key odorants of Lazur, a Polish mold-ripened cheese
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2018, 66 (10), s. 2443-2448, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: związki zapachowe ; sery pleśniowe ; analiza olfaktometryczna
Angielskie słowa kluczowe: mold-ripened chees ; aroma-active compound ; sulfur compounds ; GC-O ; aroma recombinant
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.571
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Marek Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Durian (Durio zibethinus M.) - wartość odżywcza i związki aromatyczne
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 2, s. 143-151, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; związki zapachowe ; składniki odżywcze
Angielskie słowa kluczowe: Durio zibethinus ; aroma compounds ; nutrients
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Henryk Jeleń
Tytuł: Unraveling food aroma: Methods for odor active compounds analysis
W: Instrumental methods for the analysis and identification of bioactive molecules / Ed. Guddadarangavvanahally K. Jayprakasha, Bhimanagouda S. Patil, Federica Pellati.
Adres wydawniczy: Washington : American Chemical Society, 2014
Seria: ACS symposium series ; 1185
Szczegóły: s. 271-287, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8412-2976-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: związki zapachowe ; chromatografia
Angielskie słowa kluczowe: aroma compound ; chromatography
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Zawartość związków zapachowych w owocnikach pieczarki dwuzarodnikowej
Źródło: Pieczarki. Biul. Prod. Pieczarek. - 2014, 3, s. 74-76, il.
p-ISSN: 1231-0778
Polskie słowa kluczowe: Agaricus bisporus ; odmiany ; związki zapachowe ; 1-octen-3-ol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne?
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 5, s. 18, 20-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; produkcja żywności ; dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; zastosowanie ; prawo żywnościowe ; substancje syntetyczne ; chiralność ; racematy ; związki zapachowe ; barwniki spożywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP