logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZWIĄZKI LOTNE
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2018
Autorzy: Maria Różańska
Tytuł: Zmiany zawartości związków lotnych modelowych ciastek kruchych wzbogaconych w wytłoki winogronowe podczas ich przechowywania
W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: związki lotne ; wytłoki winogronowe ; atmosfera modyfikowana
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/15
Rok: 2018
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Tomasz Szablewski, Sebastian Nowaczewski, Ewa Gornowicz
Tytuł: Zagrożenia chemiczne i mikrobiologiczne związane z hodowlą drobiu
Źródło: Med. Śr. - 2018, vol. 21, no. 4, s. 53-63, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1505-7054 e-ISSN: 2084-6312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; kurniki ; mikotoksyny ; pleśnie ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: bacteria ; chicken house ; mycotoxins ; molds ; volatile compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/15
Rok: 2015
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Maciej Buśko, Tomasz Szablewski, Anna Ostrowska, Anna Matysiak, Sebastian Nowaczewski
Tytuł: Profil organicznych związków lotnych różnych rodzajów ściółek pochodzących z kurników zlokalizowanych w Polsce
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 3, s. 188-194, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zanieczyszczenie środowiska ; ściółka ; związki lotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/15
Rok: 2015
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Improving the aroma of gluten-free bread
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 63, iss. 1, s. 706-713, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aromat chleba ; chleb bezglutenowy ; związki lotne ; jakość sensoryczna ; prekursory aromatu
Angielskie słowa kluczowe: bread aroma ; gluten-free bread ; volatiles ; sensory quality ; aroma precursors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/15
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Nowak, Katarzyna Szambelan, Włodzimierz Nowak
Tytuł: The impact of moist corn grain preservation on the ethanol yield by simultaneous saccharification and fermentation, and on volatile by-products
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2014, vol. 32, no. 5, s. 485-492, bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; chemical preservation ; SSF method ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.675
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/15
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Katarzyna Szambelan, Henryk Jeleń, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Evaluation of ethanol fermentation parameters for bioethanol production from sugar beet pulp and juice
Źródło: J. Inst. Brew. - 2014, vol. 120, iss. 4, s. 543-549, bibliogr.
p-ISSN: 0046-9750 e-ISSN: 2050-0416
Polskie słowa kluczowe: burak cukrowy ; bioetanol ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: sugar beet ; raw beet juice ; thick beet juice ; bioethanol ; volatile by-products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.240
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/15
Rok: 2014
Autorzy: Henryk Jeleń, Lidia Błaszczyk, Jerzy Chełkowski, Katarzyna Rogowicz, Judyta Strakowska
Tytuł: Formation of 6-n-pentyl-2H-pyran-2-one (6PAP) and other volatiles by different Trichoderma species
Źródło: Mycol. Prog. - 2014, vol. 13, iss. 3, s. 589-600, il., bibliogr.
p-ISSN: 1617-416X e-ISSN: 1861-8952
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Trichoderma ; mikroekstrakcja do fazy stałej ; związki lotne
Angielskie słowa kluczowe: Trichoderma ; solid phase microextraction ; volatile organic compounds ; 6-n-pentyl-2H-pyran-2-one ; antifungal compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.913
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/15
Rok: 2014
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Elżbieta Wojtowicz, Katarzyna Seidler-Łożykowska, Nativ Dudai
Tytuł: Determination of lemon balm (Melissa ofifinalis L.) volatiles composition by different methods
Źródło: Nat. Volatiles Essent. Oils. - 2014, vol. 1, Iss. Spec., s. 219
p-ISSN: 2148-9637
Uwagi: 45th International Symposium on Essential Oils: 07-10 September 2014, Istanbul, ISEO Abstracts.
Polskie słowa kluczowe: melisa lekarska ; związki lotne ; metody oznaczania
Angielskie słowa kluczowe: lemon balm ; volatiles ; different methods
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/15
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Małgorzata Majcher, Arkadiusz Bartkowiak
Tytuł: Analiza związków zapachowych powstających w serze smażonym podczas procesu gliwienia
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 56
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; związki lotne ; mikroekstrakcja ; chromatografia gazowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/15
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Małgorzata Majcher, Jan Pikul, Sylwia Bielińska, Marian Czauderna, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of Camelina sativa cake diet supplementation on sensory and volatile profiles of ewe's milk
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2011, vol. 10 (37), s. 7245-7252
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "African Journal of Biotechnology" [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; analiza sensoryczna ; smak ; związki lotne ; czynniki żywieniowe ; lnicznik siewny ; Camelina sativa
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sensory analysis ; flavor analysis ; volatiles in milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/15
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Goderska, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Changes in volatile, sensory and microbial profiles during preparation of smoked ewe cheese
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 8, s. 1416-1423, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 15 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: sery owcze ; wędzenie ; ser oscypek ; właściwości sensoryczne ; smak ; związki lotne ; metody badań
Angielskie słowa kluczowe: ewe cheese ; smoking ; volatile compounds ; SPME ; GS/TOFMS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/15
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Majcher, Piotr Ławrowski, Henryk Jeleń
Tytuł: Comparison of original and adulterated Oscypek cheese based on volatile and sensory profiles
Tytuł równoległy: Porównanie oryginalnego oscypka z jego podróbkami na podstawie profilu związków lotnych oraz oceny sensorycznej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 265-275, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: oscypek ; związki lotne ; zafałszowania ; produkty o ChNP ; chromatografia gazowa ; spektrometria mas ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: Oscypek ; flavour compounds ; adulteration ; PDO products ; gas chromatography ; mass spectrometry ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/15
Rok: 2010
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Anna Szczurek
Tytuł: Solid phase microextraction for profiling volatile compounds in liquered white wines
Tytuł równoległy: Profilowanie związków lotnych białych win likierowych za pomocą mikroekstrakcji do fazy stałej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 23-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: wina białe likierowe ; profilowanie ; związki lotne ; mikroekstrakcja do fazy stałej
Angielskie słowa kluczowe: liquered wine ; profiling ; volatile compounds ; solid phase microextraction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/15
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ procesów mikro i ultrafiltracji na profil związków lotnych oraz cechy sensoryczne mleka krowiego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 54-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; mikrofiltracja ; ultrafiltracja ; koncentraty białkowe ; ocena sensoryczna ; smak ; zapach ; związki lotne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 2005
Autorzy: Dorota Klensporf, Henryk Jeleń
Tytuł: Analysis of volatile aldehydes in oat flakes by SPME-GC/MS
Tytuł równoległy: Oznaczanie lotnych aldehydów w płatkach owsianych metodą SPME-GC/MS
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 4, s. 389-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: płatki owsiane ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; utlenianie ; związki lotne ; aldehydy ; oznaczanie ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: volatile aldehydes ; oat flakes ; SPME
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP