logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZWIĄZKI FENOLOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 56



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/56
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Marta Babicka, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Izabela Ratajczak
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w ekstrakcie z propolisu oraz ocena jego aktywności przeciwutleniającej i cytoochronnej względem erytrocytów ludzkich w warunkach stresu oksydacyjnego in vitro
Źródło: Postępy Fitoter. - 2019, nr 1, s. 18-24, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1509-8699 e-ISSN: 1731-2477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt z propolisu ; związki fenolowe ; flawonoidy ; kwasy fenolowe ; właściwości przeciwutleniające ; ludzkie erytrocyty
Angielskie słowa kluczowe: propolis extract ; phenolic compounds ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant properties ; human erythrocytes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/56
Rok: 2018
Autorzy: Anna Przybylska, Kinga Stuper-Szablewska, Anna Matysiak, Juliusz Perkowski
Tytuł: Optymalizacja warunków ekstrakcji związków fenolowych ogółem i aktywności przeciwutleniającej z ziarna pszenicy
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2018, t. 23, nr 1, s. 4-12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2018].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakcja ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca ; pszenica
Angielskie słowa kluczowe: extraction ; phenol compounds ; antioxidative activity ; wheat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/56
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz
Tytuł: Phytochemicals and antioxidant activity degradation kinetics during long-term storage of rapeseed oil pressed from microwave-treated seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2018, vol. 120, 2, art. no. 1700283, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: karotenoidy ; kinetyka degradacji ; mikrofale ; związki fenolowe ; tokochromanole
Angielskie słowa kluczowe: carotenoids ; degradation kinetics ; microwaving ; phenolic compounds ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.852
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/56
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Hanna Sulewska, Ivan Kreft, Elżbieta Gujska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: The content of dietary fibre and polyphenols in morphological parts of buckwheat (Fagopyrum tataricum)
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2018, vol. 73, 1, s. 82-88, bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: gryka tatarka ; błonnik pokarmowy ; związki fenolowe ; ekstrakt wodny ; ekstrakt metanolowy
Angielskie słowa kluczowe: tartary buckwheat ; dietary fibre ; phenolic substances profile ; water extract ; methanol extract
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/56
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Mechanical hulling and thermal pre-treatment effects on rapeseed oil antioxidant capacity and related lipophilic and hydrophilic bioactive compounds
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2017, vol. 68, no. 7, s. 788-799, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: obłuszczanie ; mikrofale ; związki fenolowe ; fitosterale ; aktywność antyoksydacyjna ; olej rzepakowy ; prażenie ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: hulling ; microwaving ; phenolic compounds ; phytosterols ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.317
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/56
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Olejnik, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Charakterystyka związków aktywnych biologicznie oraz cytotoksyczności i genotoksyczności soku z rukoli
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 32
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: glukozynolany ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/56
Rok: 2017
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Ewa Rokosik, Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w wybranych liniach hodowlanych i odmianach uprawowych łubinu wąskolistnego
Tytuł równoległy: Phenolic compounds content in the selected breeding lines and cultivars of blue lupin
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 79-80
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; łubin wąskolistny
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; narrow-leaved lupin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/56
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Oznaczenie zawartości związków fenolowych w produktach spożywczych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3 poszerz.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 135-143, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-852-0
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/56
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Marta Jozefiak
Tytuł: The effects of roasting and seed moisture on the phenolic compound levels in cold-pressed and hot-pressed rapeseed oil
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2016, vol. 118, 12, s. 1952-1958, bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: tłoczenie na gorąco ; tłoczenie na zimno ; związki fenolowe ; rzepak ; prażenie
Angielskie słowa kluczowe: cold-pressed ; hot-pressed ; phenolic compounds ; rapeseed ; roasting
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.145
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/56
Rok: 2016
Autorzy: Mariola Kozłowska, Eliza Gruczyńska, Iwona Ścibisz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Fatty acids and sterols composition, and antioxidant activity of oils extracted from plant seeds
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 450-456, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: nasiona oleiste ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; związki fenolowe ; DPPH ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: plant seed soils ; fatty acids ; sterols ; phenolic compounds ; DPPH ; extraction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/56
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Paweł Górnaś, Dalija Seglina
Tytuł: The effects of muffins enriched with sour cherry pomace on acceptability, glycemic response, satiety and energy intake: a randomized crossover trial.
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 7, s. 2486-2493, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: spożycie energii ; mufinki ; związki fenolowe ; glikemia poposiłkowa ; sytość ; analiza sensoryczna ; wytłoki wiśniowe
Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; muffins ; phenolic compounds ; postprandial glucose ; satiety ; sensory analysis ; sour cherry pomace
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/56
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Joanna Kasprzak
Tytuł: Wpływ obróbki wstępnej miazgi na jakość soku z rukoli
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: rukola ; glukozynolany ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/56
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego nasion rzepaku na zmiany zawartości związków fenolowych w wytłoczonym oleju
Tytuł równoległy: The effect of rapeseed pretreatment by microwaves on the content of phenolic compounds in the extracted oil
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 132-134
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; związki fenolowe ; ogrzewanie mikrofalowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; phenolic compounds ; microwave heating
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
14/56
Rok: 2016
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska
Tytuł: Wpływ wilgotności nasion rzepaku na zawartość związków fenolowych w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 98
ISBN: 978-83-937001-7-2
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; wilgotność
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; moisture content
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/56
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych w napojach przy zastosowaniu kropek kwantowych CdTe
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciagłe wyzwania", Poznań, 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: [b. m.] : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 395
Polskie słowa kluczowe: fluorescencja ; kropki kwantowe ; związki fenolowe ; zawartość związków fenolowych ; metoda Folina-Ciocalteu ; herbata ; kawa ; zioła
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/56
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, A. Makowska, W. Obuchowski, J. Michniewicz
Tytuł: Phytochemicals as functional ingredients: effects on crisp bread and pasta nutritional and physical properties
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 154
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: aktywność antyoksydacyjna ; błonnik pokarmowy ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; dietary fibre ; phytochemicals ; sensory analysis
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/56
Rok: 2014
Autorzy: Aleksander Siger, Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak
Tytuł: Niekorzystne warunki przechowywania nasion rzepaku a zawartość związków fenolowych
Tytuł równoległy: Adverse conditions storage repeseed and content of phenolic compounds
W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych - BEMS 2014 : XVI Konferencja naukowo-techniczna, Lublin, 9-12 września 2014.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych Libropolis, 2014
Szczegóły: s. 85
ISBN: 978-83-63761-40-0
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; warunki przechowywania ; warunki pozbiorowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; postharvest conditions
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
18/56
Rok: 2013
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie metod instrumentalnych do analizy związków fenolowych
W: Analiza żywności : Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności / Pod red. nauk. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2. popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 98-106
ISBN: 978-83-7160-690-8
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; flawonoidy ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/56
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological process on contents of biological active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: 130
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: czerwona kapusta ; glukozynolany ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; glucosinolates ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/56
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Małgorzata Muzolf-Panek, Piotr Goliński
Tytuł: Phenolic content changes in plants under salt stress
W: Ecophysiology and responses of plants under salt stress / Ed. Parvaiz Ahmad, M.M. Azooz, M.N.V. Prasad.
Adres wydawniczy: New York : Springer, 2013
Szczegóły: s. 283-314, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4614-4746-7
Liczba arkuszy: 2,30
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; stres solny
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; salt stress
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
21/56
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński
Tytuł: Charakterystyka związków polifenolowych w odmianach kapusty głowiastej czerwonej
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
Szczegóły: s. 231-232
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: kapusta czerwona ; związki fenolowe ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/56
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zmiany związków fenolowych nasion roślin strączkowych podczas procesu trawienia in vitro z udziałem mikroflory jelitowej
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, 2013
Szczegóły: s. 219
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; rośliny strączkowe ; trawienie in vitro
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/56
Rok: 2013
Autorzy: Weronika Jóźwiak, Marek Podsiedlik, Barbara Politycka
Tytuł: Wstępna ocena właściwości allelopatycznych Avenula planiculmis (Poaceae)
Źródło: Słup. Pr. Biol. - 2013, nr 10, s. 83-92, il., bibliogr.
p-ISSN: 1734-0926
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: allelopatia ; Avenula planiculmis ; związki fenolowe ; Poaceae
Angielskie słowa kluczowe: allelopathy ; Avenula planiculmis ; phenolic compounds ; Poaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/56
Rok: 2012
Autorzy: Aleksander Siger, Piotr Kachlicki, Jarosław Czubiński, Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Nogala-Kałucka, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Rapeseed - a source of biologically active polyphenols
W: 6th World Congress on Polyphenols Applications: Clinical Evidences, Polyphenols and Waste Valorisation : 7-8 June 2012, Paris, France, Abstracts.
Adres wydawniczy: Paris : International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2012
Szczegóły: s. 78
ISBN: 978-2-35609-062-1
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; pochodne kwasu sinapowego
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; sinapic acid derivatives
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/56
Rok: 2012
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Aleksander Siger, Jarosław Czubiński, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: The interactions between rapeseed lipoxygenase and native polyphenolic compounds in a model system
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2012, vol. 89, iss. 3, s. 379-387, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; lipooksygenaza ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; lipoxygenases ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.592
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/56
Rok: 2012
Autorzy: Aleksander Siger, Jaroslaw Czubinski, Piotr Kachlicki, Krzysztof Dwiecki, Eleonora Lampart-Szczapa, Malgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: Antioxidant activity and phenolic content in three lupin species
Źródło: J. Food Compos. Anal. - 2012, vol. 25, iss. 2, s. 190-197, il., bibliogr.
p-ISSN: 0889-1575
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: łubin ; związki fenolowe ; przeciwutleniacze
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; phenolic compounds ; antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.088
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/56
Rok: 2012
Autorzy: Jarosław Czubiński, Krzysztof Dwiecki, Aleksander Siger, Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Oddziaływania pomiędzy lipoksygenazą a związkami fenolowymi nasion łubinu wąskolistnego (L. angustifolius)
W: Strategie wykorzystania roślin strączkowych : X Ogólnopolska Konferencja Polskiego Towarzystwa Łubinowego, II Ogólnopolska Konferencja Roślin Strączkowych : 29 maja - 1 czerwca 2012, Zakopane, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2012
Szczegóły: s. P46
Polskie słowa kluczowe: łubin ; lipooksygenaza ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/56
Rok: 2011
Autorzy: Teresa Cegielska-Taras, Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Laurencja Szała, Magdalena Rudzińska, Krzysztof Michalski
Tytuł: Genetic variation of bioactive compounds in doubled haploid populations of winter oilseed rape (Brassica napus L.)
W: 13th International Rapeseed Congress : International Consultative Research Group on Rapessed, June 05-09, 2011, Prague Congress Centre, Czech Republic, Abstract book.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2011]
Szczegóły: s. 294
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; podwojone haploidy ; tokoferole ; fitosterole ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; doubled haploids ; tocopherols ; phytosterols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
29/56
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger
Tytuł: Free radicals in biological and food systems
W: Frying of food : Oxidation, nutrient and non-nutrient antioxidants, biologically active compounds and high temperatures / Ed. by Dimitrios Boskou, Ibrahim Elmadfa.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, cop. 2011
Szczegóły: s. 49-69, bibliogr.
ISBN: 978-1-4398-0682-1
Polskie słowa kluczowe: wolne rodniki ; tokochromanole ; karotenoidy ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: free radicals ; tocochromanols ; carotenoids ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/56
Rok: 2011
Autorzy: Aleksander Siger, Jarosław Czubiński, Krzysztof Dwiecki, Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: The content of phytochemicals and thier antioxidant activity in seeds of three lupin species (L. albus, L. luteus, L. angustifolius)
W: Lupin crops - an opportunity for today, a promise for the future : 13th International Lupin Conference, 6-10 June 2011, Poznań, Poland, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. P49
Polskie słowa kluczowe: łubin ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; phenolic compounds ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/56
Rok: 2011
Autorzy: Krzysztof Dwiecki, Krystyna Olech, Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ fenolowych składników preparatu dymu wędzarniczego na oksydację membran lipidowych
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 167-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; wędzenie ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: liposomes ; smoke ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
32/56
Rok: 2010
Autorzy: Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie metod instrumentalnych do analizy związków fenolowych
W: Analiza żywności : Wybrane metody jakościowych i ilościowych oznaczeń składników żywności / Pod red. Małgorzaty Nogali-Kałuckiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 96-104
ISBN: 978-83-7160-575-8
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; flawonoidy ; analiza żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/56
Rok: 2010
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: The apple of diol-solid chase extraction of phenolic compounds from argan, avocado and mustard oils
W: ExTech 2010 : International Symposium on Advances in Extraction Technologies, September 20-22, 2010, Poznań, Poland, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2010
Szczegóły: s. P72-P73
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; oleje roślinne
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; plant oils ; SPE
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
34/56
Rok: 2010
Autorzy: Malgorzata Nogala-Kalucka, Aleksander Siger
Tytuł: Changes of phenolic content in rapeseed during preliminary drying
Źródło: J. Oilseed Brassica. - 2010, vol. 1, iss. 1, s. 33-38, il., bibliogr.
e-ISSN: 2230-7753
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; suszenie
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
35/56
Rok: 2010
Autorzy: Aleksander Siger, Malgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: Studies on influence of rapeseed vegetation stages on level of phenolic compounds
Źródło: J. Oilseed Brassica. - 2010, vol. 1, iss. 1, s. 12-18, il., bibliogr.
e-ISSN: 2230-7753
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; SPE-HPLC
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; SPE-HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/56
Rok: 2009
Autorzy: M. Nogala-Kałucka, A. Siger, T. Cegielska-Taras, L. Szała, J. Urbańska
Tytuł: Determination of total phenolic compounds in doubled haploid lines of winter oilseed rape (Brassica napus L.)
W: Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. Part 2 / Ed.-in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2009
Szczegóły: s. 55-65, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2452-8
Polskie słowa kluczowe: rzepak ozimy ; linie podwojonych haploidów ; nasiona oleiste ; związki fenolowe ; Brassica napus
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; doubled haploid line ; seeds ; phenolic compounds ; total phenolic compounds ; Brassica napus
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
37/56
Rok: 2009
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Changes of the phytochemicals content in anatomical plant parts in the rapessed's vegetation stages
W: GCIRC 2009 : Rapeseed/Mustard Technical Meeting, February 2-4, 2009, The Heritage Village, Manesar, India,, Abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. P15
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; tokochromanole ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; tocochromanols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/56
Rok: 2009
Autorzy: Barbara Politycka, Katarzyna Seidler-Łożykowska
Tytuł: Phytotoxicity and phenolic compounds content in soil during long-term cultivation of lemon balm (Melissa officinalis L.) and its effect on herb yield and essential oil content
Źródło: Herba Pol. - 2009, vol. 55, no. 3, s. 133-139, il., bibliogr., abstr., sreszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: melisa lekarska ; uprawa roślin ; fitotoksyczność ; gleby ; związki fenolowe ; olejki eteryczne ; plony
Angielskie słowa kluczowe: lemon balm ; long-term cultivation ; soil phytotoxicity ; phenolic compounds ; herb yield ; essential oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
39/56
Rok: 2009
Autorzy: Magdalena Rybus-Zając
Tytuł: Czy zwiększone promieniowanie UV-B modyfikuje poziom barwników chloroplastowych oraz związków fenolowych w siewkach ogórka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 3, art. 72, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_72.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo
Polskie słowa kluczowe: Cucumis sativus ; UV-B ; barwniki chloroplastowe ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
40/56
Rok: 2009
Autorzy: Barbara Politycka, Dorota Adamska
Tytuł: Związki fenolowe występujące w resztkach korzeniowych jabłoni i ich fitotoksyczność
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2009, z. 539, s. 593-599, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Ogrodnictwo jutra - wyzwania i zagrożenia. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: fitotoksyczność ; korzenie ; Malus domestica ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: Malus domestica ; phenolic compounds ; roots ; phytotoxicity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
41/56
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: The content and antioxidant activity of phenolic compounds in cold-pressed plant oils
Źródło: J. Food Lipids. - 2008, vol. 15, iss. 2, s. 137-149, bibliogr.
p-ISSN: 1065-7258
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; oleje tłoczone na zimno
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; cold pressed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.662
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
42/56
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Composition of flavonols and phenolic acids in ethanol extracts from Gingko biloba L. leaves with focus on vegetation period by SPE-HPLC methods
W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives : 6th Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece, Book of abstracts, List of participants.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2008
Szczegóły: s. 446
Polskie słowa kluczowe: SPE-HPLC ; związki fenolowe ; Ginkgo biloba
Angielskie słowa kluczowe: SPE-HPLC ; phenolic compounds ; Ginkgo biloba
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
43/56
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Badania nad wpływem etapów wegetacji rzepaku na zawartość związków fenolowych w anatomicznych częściach rośliny
Tytuł równoległy: Studies on the influence of rapeseed's vegetation stages on polyphenolic compounds content in anatomical plant parts
W: Rośliny oleiste : XXIX Konferencja Naukowa, Poznań, 11-12.03.2008, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin], 2008
Szczegóły: s. 170-172
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; związki fenolowe ; anatomiczne części roślin
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; anatomical plant parts
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
44/56
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń
Tytuł: Wpływ procesu rafinacji na zawartość związków fenolowych i aktywność antyrodnikową w oleju rzepakowym
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 66
ISBN: 978-83-7160-443-0
Polskie słowa kluczowe: rafinacja ; olej rzepakowy ; związki fenolowe ; aktywność przeciwrodnikowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/56
Rok: 2007
Autorzy: Barbara Politycka
Tytuł: Odczyn podłoża a fitotoksyczność pozostałości korzeniowych drzew jabłoni
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2007, t. 1, z. 1, art. 7, il., bibliogr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_1_7.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo
Polskie słowa kluczowe: fitotoksyczność ; jabłoń ; odczyn gleby ; resztki roślinne ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
46/56
Rok: 2007
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Wykorzystanie techniki SPE-HPLC do oznaczania zawartości związków fenolowych w wybranych olejach roślinnych tłoczonych na zimno
W: Nowoczesne metody analityczne w zapewnieniu jakości i bezpieczeństwa żywności : VI Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności, Warszawa, 6-7 grudnia 2007.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2007
Szczegóły: s. 121-122
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; związki fenolowe ; SPE
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; phenolic compounds ; SPE
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/56
Rok: 2007
Autorzy: M. Kozłowska, E. Brzezińska, M. Stobiecki
Tytuł: Sensitivity differences and accumulation of screening compounds in three conifer plants under enhanced UV-B radiation
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2007, vol. 16, no. 6, s. 823-830, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 25 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie ultrafioletowe ; oddziaływanie na rośliny ; związki fenolowe ; cis pośredni ; Taxus x media ; żywotnik zachodni ; Thuja occidentalis ; jałowiec pospolity ; Juniperus communis
Angielskie słowa kluczowe: UV-B radiation ; phenolic compounds ; American arborvitae ; common yew ; juniper ; Thuja occidentalis ; Taxus x media ; Juniperus communis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.627
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
48/56
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Kamila Goderska, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zastosowanie modelu przewodu pokarmowego "in vitro" w monitorowaniu zmian wybranych składników żywności
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 121-127, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: trawienie ; badania modelowe ; badania in vitro ; związki fenolowe ; azot rozpuszczalny ; węglowodany ; żywność ; zmiany ilościowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/56
Rok: 2006
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Józef Korczak, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Przeciwutleniające właściwości ekstraktów z kaszy jęczmiennej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 283-287, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: kasza jęczmienna ; związki fenolowe ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: barley groats ; extracts of phenolic compounds ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/56
Rok: 2005
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Anna Hoffmann
Tytuł: Antioxidant activity of phenolic compounds of selected cold-pressed and refined plant oils
Tytuł równoległy: Aktywność antyoksydacyjna związków fenolowych wybranych olejów roślinnych tłoczonych na zimno i rafinowanych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 549-559, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca ; wolne kwasy fenolowe ; rodniki DPPH ; metody badań ; wysokosprawna chromatografia cieczowa ; oleje rafinowane ; oleje tłoczone na zimno
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; free phenolic acids ; SPE ; HPLC ; plant oils ; DPPH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
51/56
Rok: 2005
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Anna Hoffmann
Tytuł: Porównanie zawartości związków fenolowych oraz ich aktywności antyoksydacyjnej w wybranych olejach tłoczonych na zimno i rafinowanych
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 160-161
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; oleje tłoczone na zimno ; oleje rafinowane ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
52/56
Rok: 2004
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Anna Hoffmann
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w nowych odmianach rzepaku
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2004, t. 25, z. 1, s. 263-274, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; odmiany roślin ; nowe odmiany ; związki fenolowe ; wolne kwasy fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phenolic compounds ; free phenolic acids ; SPE ; HPLC ; derivative sinapic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
53/56
Rok: 2004
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Anna Hoffmann
Tytuł: Zmiany w zawartości związków fenolowych w nasionach odmian rzepaku uprawianego na terenie Wielkopolski
W: Rośliny oleiste : XXVI Konferencja Naukowa, Poznań, 27-28.04.2004, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2004
Szczegóły: s. 126-127
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; odmiany roślin ; nasiona ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
54/56
Rok: 2002
Autorzy: M. Rybus-Zając, M. Kozłowska, J. Kubiś
Tytuł: Polyamines and phenolic compounds in lupin response to Pleiochaeta setosa
Tytuł równoległy: Poliaminy i związki fenolowe w reakcji łubinu na Pleiochaeta setosa
Źródło: Phytopathol. Pol. - 2002, 23, s. 53-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0462
Polskie słowa kluczowe: poliaminy ; związki fenolowe ; łubin biały ; łubin wąskolistny ; reakcje roślin ; infekcja grzybowa ; Pleiochaeta setosa
Angielskie słowa kluczowe: polyamines ; phenolic compounds ; lupin ; Pleiochaeta setosa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
55/56
Rok: 2001
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger, Krystyna Trojanowska, Malgorzata Nogala-Kalucka, Bogdan Pacholek, Maria Malecka
Tytuł: Antibacterial properties of lupin seeds components
W: 4th European Conference on Grain Legumes: Towards the sustainable production of healthy food, feed and novel products : 8-12 July, Cracow - Poland, Proceedings.
Adres wydawniczy: Cracow : [b.w.], 2001
Szczegóły: s. 400-401, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: łubin ; związki fenolowe ; właściwości antybakteryjne
Angielskie słowa kluczowe: Lupinus ; phenolic compounds ; antibacterial activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
56/56
Rok: 1999
Autorzy: Barbara Politycka
Tytuł: Ethylene-dependent activity of phenylalanine ammonia-lyase and lignin formation in cucumber roots exposed to phenolic allelochemicals
Tytuł równoległy: Etyleno-zależna aktywność amoniako-liazy fenyloalaninowej oraz synteza lignin w korzeniach ogórka poddanych działaniu fenolowych substancji allelochemicznych
Źródło: Acta Soc. Bot. Pol. - 1999, vol. 68, no. 2, s. 123-127, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0001-6977
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2018].
Polskie słowa kluczowe: stres allelochemiczny ; Cucumis sativus ; wzrost ; lignina ; związki fenolowe ; amoniako-liaza fenyloalaninowa
Angielskie słowa kluczowe: allelochemical stress ; Cucumis sativus ; growth ; lignin ; phenols ; phenylalanine ammonialyase ; roots
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.233
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP