logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZWIĄZKI BIOLOGICZNIE AKTYWNE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: Bioactive properties of Sambucus nigra L. as a functional ingredient for food and pharmaceutical industry
Źródło: J. Funct. Foods. - 2018, vol. 40, s. 377-390, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: czarny bez ; skład chemiczny ; wartość odżywcza ; związki biologicznie aktywne ; właściwości bakteriobójcze ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; chemical composition ; nutritional value ; bioactive compounds ; antibacterial and antiviral properties ; medicinal use
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Wpływ wstępnej obróbki mikrofalowej nasion rzepaku na degradację związków biologicznie aktywnych podczas przechowywania oleju
Tytuł równoległy: Effect of preliminary microwave treatment of rapeseed on degradation of bioactive compounds during oil storage
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 27-28
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie mikrofalowe ; rzepak ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: microwave pretreatment ; rapeseed ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Frątczak, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Pawłowska
Tytuł: Evaluation of quality of jams produced from different colored carrot roots
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1625
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: dżem ; marchew ; jakość ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: jam ; carrot ; quality ; bioactive compounds ; phenolics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2015
Autorzy: Iwona Golak-Siwulska, Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Właściwości prozdrowotne soplówki jeżowatej
Źródło: Pieczarki. Biul. Prod. Pieczarek. - 2015, 2, s. 99-103, il.
p-ISSN: 1231-0778
Polskie słowa kluczowe: Hericium erinaceus ; związki biologicznie aktywne ; polisacharydy ; hericenony ; erinacyny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP