logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Ewelina Mroczek, Magda Kucharska
Tytuł: Ślad węglowy w zrównoważonym łańcuchu żywnościowym i jego znaczenie dla konsumenta żywności
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 51-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: znakowanie żywności ; ślad węglowy ; edukacja ekologiczna ; konsumenci ; edukacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: food labelling ; carbon footprint ; education ; environmental education ; nutritional education ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2011
Autorzy: Jacek Anioła
Tytuł: Znakowanie i informacja żywieniowa na opakowaniach żywności
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 67-80, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywność ; opakowania ; znakowanie żywności ; wartość odżywcza ; wskazane dzienne spożycie ; informacja o produkcie ; informacja o producencie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia - uchwalona
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 8, s. 38-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywienie człowieka ; Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia ; bezpieczeństwo żywności ; ustawy ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; warunki zdrowotne ; znakowanie żywności ; higiena żywności ; dodatki do żywności ; zanieczyszczenia żywności ; system HACCP ; kontrola urzędowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP