logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZMYSŁY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Monika Henschke
Tytuł: Znaczenie traw w hortiterapii
W: Hortiterapia jako element wspomagający leczenie tradycyjne / Pod red. Agnieszki Krzymińskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Rhytmos, 2017
Szczegóły: s. 9-26, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-60593-34-9
Liczba arkuszy: 0,9
Polskie słowa kluczowe: alergeny ; ogród ; trawy ; terapia ogrodnicza ; uprawa roślin ; zmysły
Angielskie słowa kluczowe: allergenic ; cultivation ; garden ; Poaceae ; therapy gardening ; senses
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2007
Tytuł: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod. red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 192 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; żywność ; jakość sensoryczna ; zmysły ; wrażenia zmysłowe ; percepcja
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2007
Autorzy: Jan Gawęcki, Janina Gawęcka
Tytuł: Ocena sprawności zmysłów człowieka
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 35-43
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: zmysły ; narządy zmysłów ; sprawność ; ocena
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Zielke, Jan Gawęcki
Tytuł: Przyczyny zróżnicowanej sprawności sensorycznej ludzi
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 45-55, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zmysły ; sprawność sensoryczna ; zróżnicowanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2007
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Zmysły jako łącznik z otoczeniem i stymulator zachowań
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 13-18, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: zmysły ; odbiór bodźców ; zachowanie człowieka ; zachowania żywieniowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP