logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZMIANY OKSYDACYJNE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2006
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Ewa Bartkowiak-Fludra, Marek Gogolewski, Maciej Łyczyński
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego na wodne emulsje olejów na przykładzie margaryn "Mleczna" i "Na dzień dobry"
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 75-79, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: żywność ; ogrzewanie mikrofalowe ; margaryna "Mleczna" ; margaryna "Na dzień dobry" ; zmiany oksydacyjne ; tokoferole ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: microwave ; margarines ; tocopherols ; peroxide value ; acid value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Urszula Samotyja, Magdalena Rudzińska, Maria Małecka, Anna Pachołek
Tytuł: Ocena zmian frakcji tłuszczowej orzechów włoskichi [właśc. włoskich i] arachidowych podczas przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 252
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy arachidowe ; przechowywanie ; kwasy tłuszczowe ; frakcje tłuszczowe ; zmiany jakościowe ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Ewa Bartkowiak-Fludra, Marek Gogolewski, Maciej Łyczyński
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego na wodne emulsje olejów na przykładzie margaryn "Mleczna" i "Na dzień dobry"
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 111
Polskie słowa kluczowe: żywność ; ogrzewanie mikrofalowe ; margaryna "Mleczna" ; margaryna "Na dzień dobry" ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP