logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZMIANY JAKOŚCIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2007
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Wpływ obróbki cieplnej na zmiany jakości kutrowanych kiełbas parzonych
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 4, s. 475-480, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna" [Dostęp: 2 marca 2010]
Polskie słowa kluczowe: żywność ; wędliny ; kiełbasy kutrowane parzone ; obróbka termiczna ; jakość ; zmiany jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; scalded homogenized sausages ; pasteurization ; casings ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2006
Autorzy: Urszula Samotyja, Magdalena Rudzińska, Maria Małecka, Anna Pachołek
Tytuł: Ocena zmian frakcji tłuszczowej orzechów włoskichi [właśc. włoskich i] arachidowych podczas przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 252
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy arachidowe ; przechowywanie ; kwasy tłuszczowe ; frakcje tłuszczowe ; zmiany jakościowe ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2006
Autorzy: Wiesława Kalka, Maria Jaszewska, Jan Zabielski
Tytuł: Zmiany wyróżników jakości ekstraktów kaw zbożowych w zróżnicowanych warunkach przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 263
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; ekstrakty kawy ; jakość ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; zmiany jakościowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Kluza-Wieloch, Czesław Muśnicki
Tytuł: Dynamika zmian jakościowych niełupek słonecznika zwyczajnego (Helianthus annuus L.) w trakcie ich dojrzewania
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 52-54
Polskie słowa kluczowe: słonecznik zwyczajny ; Helianthus annuus ; niełupki ; dojrzewanie ; zmiany jakościowe ; dynamika zmian
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2006
Autorzy: Czesław Przybyła, Paweł Kozaczyk, Jerzy Bykowski, Karol Mrozik, Iwona Sielska
Tytuł: Ocena zmian jakości wody w jeziorach Pojezierza Poznańskiego w latach 1999-2006
Źródło: Zesz. Nauk. AR Krak., Inż. Śr. - 2006, 28 (434), s. 165-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-569X
Polskie słowa kluczowe: Pojezierze Poznańskie ; jeziora ; Jezioro Bytyńskie ; Jezioro Niepruszewskie ; Jezioro Pamiątkowskie ; Jezioro Strykowskie ; woda ; jakość wód ; zmiany jakościowe ; degradacja ; właściwości fizykochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2004
Autorzy: Sadżide Murat-Błażejewska, Jolanta Kujawa, Mariusz Sojka
Tytuł: Tendencje zmian jakości wód rzeki Małej Wełny
Źródło: Rocz. AR Pozn., Melior. Inż. Śr. - 2004, 25 (357), s. 389-396, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-7394
Polskie słowa kluczowe: rzeka Mała Wełna ; jakość wód ; zmiany jakościowe ; tendencje zmian ; warunki tlenowe ; pierwiastki biogenne ; skład chemiczny ; zanieczyszczenia wód
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Rafał Janczak, Maria Malinowska, Izabela Kossowska
Tytuł: Zmiany jakościowe i ilościowe tokochromanoli w preparatach łubinowych uzyskiwanych na drodze modyfikacji technologicznych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2003, z. 495, s. 375-382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin wysokobiałkowa roślina XXI wieku.
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; łubin biały ; łubin wąskolistny ; łubin żółty ; nasiona ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa ; tokochromanole ; tokoferole ; zmiany ilościowe ; zmiany jakościowe
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; tocopherols ; fermentation ; extrusion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1997
Autorzy: H. Kaszubiak, M. Muszyńska
Tytuł: Qualitative changes in the community of copiotrophic bacteria accompanying reduction of the fungal community in soil
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 1997, vol. 6, no. 6, s. 15-19, bibliogr
p-ISSN: 1230-1485
Polskie słowa kluczowe: biologia gleby ; mikroorganizmy glebowe ; bakterie kopiotroficzne ; zmiany jakościowe ; grzyby ; rozwój ograniczony ; fungicydy ; metiram ; antybiotyki ; aktydion
Angielskie słowa kluczowe: soil ; fungitoxic substances ; bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP