logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZIARNO ZBÓŻ
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Ziarno zbóż i produkty zbożowe jako źródła błonnika pokarmowego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2018, R. 25, nr 3 (116), s. 5-22, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2019].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; definicja ; metody oznaczania ; ziarno zbóż ; produkty zbożowe ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: dietary fibre ; definition ; determination methods ; cereal grains and cereal products ; consumption of fibre and cereal products in Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Ewelina Król, Alicja Kawka, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Wpływ rodzaju ziarna zboża i stopnia jego przetworzenia na potencjalną biodostępność składników mineralnych w warunkach in vitro
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 74-80, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; biodostępność ; ziarno zbóż ; przetwarzanie
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; bioavailability ; cereal grains ; processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Alicja Kawka, Rafał Wójciak, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Wpływ procesów przetwarzania na zawartość składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn Cu) w wybranych surowcach i produktach zbożowych
W: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku : XXIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne, Kraków 10-12 września 2014, Program i streszczenia wystąpień.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Malamut, 2014
Szczegóły: s. 151 [abstr. IP9]
ISBN: 978-83-934442-5-0
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; ziarno zbóż ; obróbka technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: mineral content ; cereal grains ; processing technology
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP