logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZDOLNOŚĆ WYGASZANIA RODNIKÓW
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/1
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Barbara Stachowiak
Tytuł: The antioxidant potential of carotenoid extract from Phaffia rhodozyma
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniający ekstraktu karotenoidów z drożdży Phaffia rhodozyma
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 171-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; astaksantyna ; utlenianie tłuszczów ; zdolność wygaszania rodników
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; astaxanthin ; lipids oxidation ; radical scavenging activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP