logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWARTOŚĆ WODY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Monika Henschke, Klaudia Borowiak
Tytuł: Effect of salinity on selected physiological and morphological characteristics of Spartina pectinata (Link.) 'Aureomarginata'
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2018, vol. 17 (6), s. 115-123, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: zasolenie ; aktywność fotosyntetyczna ; uszkodzenia błon ; zawartość wody ; powierzchnia liści
Angielskie słowa kluczowe: salinity ; photosynthesis activity ; membrane injuries ; water content ; leaf area
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Monika Henschke
Tytuł: Response of ornamental grasses cultivated under salinity stress
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2017, vol. 16 (1), s. 95-103, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: świeża masa ; halofity ; homeostaza jonów ; azot ; zawartość wody ; względna zawartość wody ; specyficzna powierzchnia liści
Angielskie słowa kluczowe: fresh weight ; halophytes ; ion homeostasis ; nitrogen ; relative water content ; specific leaf area
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.448
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się wartości aktywności wody sera mozzarella poddanego procesowi wędzenia
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 3, s. 23-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella naturalny ; ser Mozarella wędzony ; ocena sensoryczna ; barwa ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP