logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWARTOŚĆ WITAMIN
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka A. Pilarska
Tytuł: Porównanie zawartości witamin w warzywach pochodzących z upraw przemysłowych i ekologicznych
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 55-56, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; warzywa ekologiczne ; witamina C ; witamina E ; zawartość witamin ; dieta
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; organic vegetables ; vitamin C ; vitamin E ; content of vitamin ; diet
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Bartkowiak-Fludra, Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski, Irena Ponikowska
Tytuł: Studies on the effect of ozonotherapy on blood serum α-tocopherol level in patients with atherosclerotic ischemia of lower extremities
Źródło: New Med. - 2007, vol. 11, no. 1, s. 10-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-0994 e-ISSN: 1731-2507
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "New Medicine".
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; miażdżyca ; niedokrwienie ; leczenie ; ozon ; surowica krwi ; witamina E ; zawartość witamin
Angielskie słowa kluczowe: ozone ; blood serum ; vitamin E
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak, Mirosława Ziombra, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: The content of vitamin C and essential oils in herbage of some spice plants depending on light conditions and temperature
Tytuł równoległy: Zawartość substancji czynnych w zielu kilku gatunków roślin przyprawowych w zależności od warunków świetlnych i temperatury
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 15-21, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; koper ogrodowy ; pietruszka naciowa ; rokietta siewna ; cebula ; trybula ogrodowa ; zawartość witamin ; witamina C ; olejki eteryczne ; warunki świetlne ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: artificial light ; radiation ; temperature ; vitamin C ; essential oils ; spice plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP