logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWARTOŚĆ EKSTRAKTU
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The base colour of fruit as an indicator of optimum harvest date for two apple cultivars (Malus domestica Borkh.)
Tytuł równoległy: Ocena przydatności barwy podstawowej skórki jako wskaźnika wyznaczania dojrzałości zbiorczej dwóch odmian jabłek (Malus domestica Borkh.)
Źródło: Folia Hortic. - 2012, 24/1, s. 81-89, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29600
Polskie słowa kluczowe: kwasowość ; zawartość ekstraktu ; dojrzałość owoców ; kąt HUE ; zdolność przechowalnicza ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: acidity ; CIE Lab ; firmness ; Hueab angle ; fruit ripening ; TSS ; storability ; apple
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2008
Autorzy: G. Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Postharvest calcium chloride application and moisture barrier influence on peach fruit quality
Źródło: HortTechnology. - 2008, vol. 18, no. 1, s. 100-105, il., bibliogr.
p-ISSN: 1063-0198 e-ISSN: 1943-7714
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 35000
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; testy niedestrukcyjne ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; Prunus persica
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; nondestructive test ; soluble solid content ; titratable acidity ; Prunus persica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Dojrzałość zbiorcza i warunki przechowywania brzoskwiń
Źródło: Hasło Ogrod. - 2005, nr 4, s. 72-74, il.
p-ISSN: 0137-6705
Liczba znaków: 10650
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; zawartość ekstraktu ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: storability ; TSS contents ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2005
Autorzy: Marcin Bartczak, Jolanta Lisiecka, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: Jędrność i ekstrakt owoców truskawki (Fragaria x ananasa Duch.) uprawianej w szklarni i w polu
Źródło: Zesz. Nauk. AR Wroc., Rol. - 2005, 86 (515), s. 33-37, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1959
Polskie słowa kluczowe: truskawka ; uprawa roślin pod osłonami ; uprawa polowa ; owoce ; jędrność ; masa owoców ; ekstrakty ; zawartość ekstraktu
Angielskie słowa kluczowe: strawberry ; fruit quality ; soluble solid content ; fruit firmness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Wojciech Florkowski, Stan Prussia
Tytuł: Czynniki wpływające na zdolność przechowalniczą owoców brzoskwiń [*]
Źródło: Folia Hortic., Supl. - 2003, 2, s. 212-215, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-1761
Liczba znaków: 5250
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; brzoskwinie
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; TSS contents ; acidity ; peach
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2001
Autorzy: Robert Kurlus, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Effect of rootstock on storage quality of 'Jonagored' apples
W: Apple rootstocks for intensive orchards : Proceedings of the international seminar, Warsaw-Ursynów, Poland, 18-21 August, 1999, Supplement / Ed. Andrzej Sadowski.
Adres wydawniczy: Warszawa : Fundacja "Rozwój SGGW", 2001
Szczegóły: s. 9-10, il., bibliogr.
ISBN: 83-7274-038-0
Liczba znaków: 8300
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; jędrność ; zawartość ekstraktu ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; jabłka ; jabłoń Jonagored
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; storability ; soluble solid content ; fungal diseases ; physiological disorders ; apple
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2001
Autorzy: Jan Błaszczyk, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Storage properties of Czech pear cultivars Erica and Dicolor
Źródło: J. Fruit Ornam. Plant Res. - 2001, vol. 9, no. 1/4, s. 71-76, bibliogr.
p-ISSN: 1231-0948
Liczba znaków: 8800
Polskie słowa kluczowe: gruszki ; jędrność ; zawartość ekstraktu ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; odmiany roślin ; grusza Erica ; grusza Dicolor
Angielskie słowa kluczowe: pear ; firmness ; physiological disorders ; total soluble solids ; fungal diseases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP