logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWARTOŚĆ BIAŁKA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2016
Autorzy: J. A. Budny, J. Fornal, W. Obuchowski
Tytuł: Analysis of correlations between contents of protein fractions in wheat endosperm models and their mechanical resistance
Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 71, s. 10-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ; zawartość białka ; modele laboratoryjne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; hardness ; protein content ; laboratory models
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska, Jerzy Szukała, Agnieszka Faligowska, Grażyna Szymańska, Karolina Ratajczak, Jagoda Strzelińska, Rafał Sobieszczański
Tytuł: Produkcyjność wybranych gatunków roślin bobowatych w warunkach uprawy uproszczonej w obrębie pola produkcyjnego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 6, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Rolnictwo.
Polskie słowa kluczowe: plon nasion ; plon białka ; zawartość białka ; bobowate
Angielskie słowa kluczowe: seed yield ; protein yield ; protein content ; fabaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Stanisław Winnicki, Jerzy Lech Jugowar, Zbigniew Sobek, Anna Nienartowicz-Zdrojewska, Jolanta Różańska-Zawieja
Tytuł: Analiza cech użytkowości mlecznej krów w zależności od organizacji i poziomu ich żywienia w stadzie o wysokiej wydajności
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 59-70, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: krowy ; wydajność mleka ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość mocznika ; bilans energetyczny ; bilans białkowy
Angielskie słowa kluczowe: cows ; milk yield ; protein concentration ; fat concentration ; urea concentration ; energy balance ; protein balance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/12
Rok: 2014
Autorzy: Przemysław Barłóg, Alicja Niewiadomska, Katarzyna Ambroży-Deręgowska
Tytuł: Effect of sulphur fertilisation on seed yield and yield components of broad bean on the background of different levels of potassium content in soil
Tytuł równoległy: Wpływ nawożenia siarką na plonowanie bobu na tle zróżnicowanych poziomów zawartości potasu w glebie
Źródło: Fragm. Agron. - 2014, R. 31, nr 2, s. 7-17, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: nawożenie potasem ; siarka elementarna ; resztki pożniwne ; zawartość białka
Angielskie słowa kluczowe: potassium fertilisation ; elementary sulphur ; crop residues ; protein content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2012
Autorzy: Bolesław Salmanowicz, Tadeusz Adamski, Maria Surma, Zygmunt Kaczmarek, Karolina Krystkowiak, Aneta Kuczyńska, Zofia Banaszak, Bogusława Ługowska, Małgorzata Majcher, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The relationship between grain hardness, dough mixing parameters and bread-making quality in winter wheat
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2012, vol. 13, iss. 4, s. 4186-4201, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ziarna ; zawartość białka
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; kernel hardness ; protein content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.464
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/12
Rok: 2012
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Joanna Teichert
Tytuł: Charakterystyka i właściwości prozdrowotne mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 16, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_16.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość składników mineralnych ; kwasy tłuszczowe ; białka mleka ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; protein fractions ; fatty acids ; nutritional remarks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2010
Autorzy: Jan Olechnowicz, Zbigniew Sobek, Jędrzej M. Jaśkowski, Paweł Antosik, Dorota Bukowska
Tytuł: Connection of somatic cell count and milk yield as well as composition in dairy ewes
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 1, s. 95-100, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2010].
Polskie słowa kluczowe: owce ; owca linii 05 ; produkcja mleka ; mleko owcze ; liczba komórek somatycznych ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: dairy ewes ; somatic cell count ; milk yield ; milk components
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/12
Rok: 2008
Autorzy: Irena Kukułka
Tytuł: Pozyskujemy białko z łąk i pastwisk
Źródło: Bydło. - 2008, nr 2, s. 26-29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: użytki zielone ; łąki ; pastwiska ; ruń łąkowa ; ruń pastwiskowa ; trawy ; rośliny motylkowe ; fazy rozwojowe ; skład chemiczny ; białko ogólne ; zawartość białka ; żywienie zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2005
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Białko w mleku krów
Źródło: Hod. Głową. - 2005, nr 4 (16), s. 30-32
p-ISSN: 1644-9460
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; krowy wysokomleczne ; mleko ; skład chemiczny ; zawartość białka ; stosunek białka do tłuszczu ; bilans energetyczny ; żywienie zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Szymaś
Tytuł: Zapotrzebowanie pszczół na aminokwasy
Źródło: Pszczelarstwo. - 2005, 56, nr 1, s. 2-3, il.
p-ISSN: 0478-7080
Polskie słowa kluczowe: pszczoły ; pokarm białkowy ; pyłek kwiatowy ; zawartość białka ; zawartość aminokwasów ; zapotrzebowanie na aminokwasy ; namiastki pyłku kwiatowego ; żywienie zwierząt ; dokarmianie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2001
Autorzy: Hakim Turki, Jan Olechnowicz, Stanisław Winnicki
Tytuł: Komórki somatyczne a cechy mleka z poszczególnych ćwiartek wymienia krów
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 55, s. 161-166, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; mleko ; mleko ćwiartkowe ; liczba komórek somatycznych ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość suchej masy ; punkt zamarzania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 1999
Autorzy: Franciszek Borówczak
Tytuł: Efekty różnych systemów uprawy grochu w zależności od deszczowania
Źródło: Zesz. Nauk. AR Wroc., Konf. - 1999, 22 (361), s. 171-176, bibliogr.
p-ISSN: 0867-7964
Uwagi: Współczesne rolnictwo ekologiczne. 75 lat rolnictwa biodynamicznego Rudolfa Steinera. Międzynarodowa konferencja, Wrocław 15-17.09.1999 r.
Polskie słowa kluczowe: uprawa roślin ; systemy uprawy ; uprawa ekologiczna ; uprawa integrowana ; uprawa konwencjonalna ; deszczowanie ; groch ; nasiona strączkowe ; słoma grochowa ; plony ; wartość siewna ; zawartość białka
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP