logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAWARTOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Julia Olechnowicz, Halina Staniek
Tytuł: Ocena zawartości wybranych pierwiastków w różnych rodzajach czekolad
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 1 (110), s. 70-77, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 25 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; rodzaje czekolad ; pierwiastki ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; types of chocolates ; elements ; content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Ewelina Król, Rafał Wójciak, Katarzyna Marcinek, Agnieszka Grochowicz
Tytuł: Ocena zawartości i potencjalnej biodostępności składników mineralnych z wybranych produktów wysokobłonnikowych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2015, t. 96, nr 4, s. 812-815, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 wrzesień 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty wysokobłonnikowe ; składniki mineralne ; zawartość ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: high fiber food products ; minerals ; content ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Ewelina Król, Maja Adamczewska, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Evaluation of the content of macroelements calcium and magnesium in selected types of pasta [*]
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 98
Polskie słowa kluczowe: makarony ; wapń, magnez ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; calcium ; magnesium ; content
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Natalia Kołaczyk
Tytuł: Evaluation of the content and the potential bioavailability of iron from fortified with iron and non-fortified food products
Tytuł równoległy: Ocena zawartości oraz stopnia uwalniania żelaza z wybranych produktów wzbogaconych i niewzbogaconych w ten składnik mineralny
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (2), s. 233-243, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: zawartość ; uwalnianie ; żelazo ; produkty wzbogacone ; produkty niewzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: content ; release ; iron ; fortified products ; non-fortified products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP