logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZATRUCIA POKARMOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2010
Autorzy: Krystyna Trojanowska
Tytuł: Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 117-135
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; mikroorganizmy ; psucie się żywności ; zatrucia pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2006
Autorzy: Krystyna Trojanowska
Tytuł: Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 117-135, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; mikroorganizmy ; psucie się żywności ; zatrucia pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2005
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Negatywne aspekty występowania wybranych mykotoksyn w paszach
Źródło: Porad. Gospod. - 2005, 3, s. 33
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; pasze ; zanieczyszczenia pasz ; mikotoksyny ; trichoteceny ; zearalenon ; aflatoksyny ; zatrucia pokarmowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 1996
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Występowanie i drogi transmisji Campylobacter u drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 1996, R. 5, nr 6, s. 2-5, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; Campylobacter ; infekcja bakteryjna ; drogi zakażenia ; mięso drobiowe ; zanieczyszczenia bakteryjne ; człowiek ; zagrożenia zdrowia ; kampylobakterioza ; zatrucia pokarmowe ; profilaktyka ; higiena produkcji
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1996
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Jolanta Przytuła
Tytuł: Teoretyczne i praktyczne aspekty zdrowia rodziny. Część 3, Zabiegi pilelegnacyjne. Pielegnacyjne zabiegi przeciwzapalne. Zasady stosowania lekow. Zywienie ludzi chorych. Zatrucia. Opieka nad ludzmi trzeciego wieku. Prawidlowe wartosci badan laboratoryjnych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 1996. - 111 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
Seria: Wydawnictwa Dydaktyczne Akademii Rolniczej w Poznaniu
ISBN: 83-86363-60-6. - ISBN 83-7160-021-6
Polskie słowa kluczowe: ludzie chorzy ; ludzie starsi ; zabiegi pielęgnacyjne ; leczenie ; żywienie człowieka ; dietetyka ; choroby człowieka ; zatrucia pokarmowe ; zatrucia chemiczne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP