logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAMIENNIKI TŁUSZCZU
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Wykorzystanie wybranych hydrokoloidów jako zamienników tłuszczu w emulsjach majonezowych
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 118-127, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; hydrokoloidy ; majonez ; zamienniki tłuszczu
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2014
Autorzy: Danuta Górecka, Ewa Flaczyk
Tytuł: Zamienniki tłuszczu
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 294-305, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,73
Polskie słowa kluczowe: zamienniki tłuszczu ; węglowodany ; białka
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka
Tytuł: Otyłość i nadwaga. Cz. 2, Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Źródło: Przem. Spoż. - 2013, t. 67, 1, s. 8-11
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; zamienniki tłuszczu ; żywność niskoenergetyczna
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; fat replacers ; low energy food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2009
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka
Tytuł: Wykorzystanie inuliny jako dodatku funkcjonalnego w technologii produkcji potraw
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 324-328, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości funkcjonalne ; wzbogacanie ; zamienniki tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; functional properties ; enrichment ; fat substitute
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Bożena Danyluk
Tytuł: Wpływ preparatów inulinowych na wybrane wyróżniki jakości homogenizowanych kiełbas parzonych typu parówkowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 94-99, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: kiełbasy parzone ; zamienniki tłuszczu ; preparaty inulinowe ; kiełbasa parówkowa ; jakość ; ubytek masy ; konsystencja ; barwa ; ocena organoleptyczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Magdalena Nalewaj
Tytuł: Jakość sensoryczna wędlin drobno rozdrobnionych z częściową wymianą tłuszczu skrobią ziemniaczaną i pszenną
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 120
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna ; skrobia ziemniaczana ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2006
Autorzy: Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Barbara Szczepaniak, Joanna Margol
Tytuł: Wpływ zróżnicowanej zamiany tłuszczu zmodyfikowaną skrobią pszenną na jakość wędlin drobno rozdrobnionych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Charakterystyka lodów z zamiennikiem tłuszczu i cukru
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 18-26, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: lody ; zamienniki tłuszczu ; zamienniki cukru
Angielskie słowa kluczowe: ice cream ; fat replacers ; sugar replacers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP