logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAMIENNIKI CUKRU
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Łagowska
Tytuł: Czy istnieje zdrowy zamiennik cukru białego?
Źródło: Wych. Fiz. Zdr. - 2015, 2, s. 18-21, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-8075
Polskie słowa kluczowe: cukier ; zamienniki cukru
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka
Tytuł: Otyłość i nadwaga. Cz. 2, Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Źródło: Przem. Spoż. - 2013, t. 67, 1, s. 8-11
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; zamienniki tłuszczu ; żywność niskoenergetyczna
Angielskie słowa kluczowe: sweeteners ; fat replacers ; low energy food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Górecka, Józef Korczak, Aneta Borowska-Parus
Tytuł: Zastosowanie substancji słodzących w wyrobach ciastkarskich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2007, R. 14, nr 6 (55), s. 210-218, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: zamienniki cukru ; aspartam ; acesulfam K ; wyroby ciastkarskie ; konsumencka ocena pożądalności produktu
Angielskie słowa kluczowe: sugar replacers ; aspartame ; acesulfam K ; baked goods ; consumer assessment of the product's desirability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Charakterystyka lodów z zamiennikiem tłuszczu i cukru
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 18-26, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: lody ; zamienniki tłuszczu ; zamienniki cukru
Angielskie słowa kluczowe: ice cream ; fat replacers ; sugar replacers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP