logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZAKŁADY MIĘSNE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Anna Zielińska-Chmielewska, Anna Wielicka-Regulska
Tytuł: Ocena poziomu produktywności i sprawności działania przemysłowych zakładów mięsnych w Polsce
Źródło: Pr. Nauk. Uniw. Ekon. Wroc. - 2018, 527, s. 342-352, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1899-3192 e-ISSN: 2392-0041
Uwagi: Konkurencyjność regionów. Perspektywy rozwoju przedsiębiorstwa publiczno-prywatnego. Wspieranie innowacyjności sektora MŚP. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2019].
Polskie słowa kluczowe: produktywność ; zakłady mięsne ; działalność ; efektywność finansowa ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: productivity ; operational efficiency ; financial efficiency ; meat processing enterprises ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Śmiglak, Anna Zielińska
Tytuł: Information as aided factor on price risk management in chosen meat enterprises in the Wielkopolska region
Tytuł równoległy: Informacja jako czynnik wspomagający zarządzanie ryzykiem cenowym w wybranych zakładach mięsnych Wielkopolski
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 3, s. 210-213, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: informacja ; ryzyko cenowe ; zarządzanie ; zarządzanie ryzykiem cenowym ; instrumenty pochodne ; zakłady mięsne
Angielskie słowa kluczowe: information ; risk ; management ; price risk management ; derivatives ; meat enterprises
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2007
Autorzy: Benedykt Pepliński
Tytuł: Zróżnicowanie regionalne kosztów zakupu mięsa wołowego w Polsce w latach 2004-2005
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 3, s. 146-151, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: analiza regionalna ; bydło ; zakłady mięsne ; koszty ; ceny skupu
Angielskie słowa kluczowe: regional analysis ; cattle ; slaughterhouses ; purchase cost
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2006
Autorzy: Marcin Szymański, Piotr Konieczny, Barbara Polcyn
Tytuł: Wpływ środków myjących i dezynfekcyjnych na jakość ścieków powstających w zakładach mięsnych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 38-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: zakłady mięsne ; środki dezynfekcyjne ; środki myjące ; ścieki ; skład chemiczny ; toksyczność
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Benedykt Pepliński, Dariusz Majchrzycki
Tytuł: Zróżnicowanie regionalne kosztów zakupu mięsa wieprzowego w Polsce w latach 2003-2005
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2006, t. 8, z. 2, s. 162-166, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: analiza regionalna ; mięso wieprzowe ; zakłady mięsne ; koszt zakupu
Angielskie słowa kluczowe: regional analysis ; pork meat ; slaughterhouses ; purchase cost
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2002
Autorzy: Benedykt Pepliński, Dariusz Majchrzycki
Tytuł: Dopłaty do ceny żywca wieprzowego jako instrument integracji pionowej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 146-150, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: integracja pionowa ; zakłady mięsne ; dopłaty ; żywiec wieprzowy ; ceny
Angielskie słowa kluczowe: vertical integration ; slaughterhouses ; extra prices
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP