logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ZACHOWANIA KONSUMENTÓW
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Disadvantageous behavior for achieving sustainable food consumption accoridng to consumer opinions
Tytuł równoległy: Zachowania niekorzystne dla równoważenia konsumpcji żywności w opiniach konsumentów
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 102-111, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: równoważenie konsumpcji ; konsumenci ; zachowania konsumentów ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: sustainability consumption ; consumers ; consumer behavior ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2018
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Analiza postrzegania żywności bioaktywnej wśród kobiet w ciążyz miasta Poznań
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 3 (374), s. 371-379, bibliogr., streszcz., abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna ; kobiety ciężarne ; zachowania konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: health-promoting food ; pregnant women ; consumers' behaviours
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2018
Tytuł: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Ed.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł równoległy: Relacje na rynkach żywnościowych - perspektywa konsumentów
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018. - 134 s. : il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/11
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Consumer information need in the food market
W: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Red.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann.
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 103-123, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/11
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zróżnicowanie preferencji i zachowań konsumentów owoców i ich przetworów w zależności od wieku oraz dochodów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2017, t. 19, z. 4, s. 97-103, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; preferencje konsumenckie ; zachowania konsumentów ; wiek ; dochody
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; preferences ; behaviours ; age ; income
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/11
Rok: 2016
Autorzy: Michał Sznajder, Joanna Staniszewska
Tytuł: Angus Deaton - the Nobel Prize laureate in economic sciences in 2015
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/2, s. 86-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; dobrobyt ; zachowania konsumentów ; laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii ; Nagroda Nobla w dziedzinie ekonomii 2015 ; Angus Deaton
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; welfare ; poverty ; consumer behaviour ; winner of the Nobel Prize in Economic Sciences ; Nobel Prize in economics 2015 ; Angus Deaton
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/11
Rok: 2016
Autorzy: Anna Wielicka-Regulska, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Teorie i typologia konfliktu celów w konsumpcji żywności
Źródło: Probl. Zarz. - 2016, vol. 14, nr 1 (58), t. 2, s. 109-124, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-9584
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: konflikt celów ; żywność ; zachowania konsumentów ; rozwój i projektowanie nowych produktów
Angielskie słowa kluczowe: goal conflict ; food ; consumer behaviour ; new product development ; new product design
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 11.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2011
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Anna Jędrusek-Golińska, Marzanna Hęś
Tytuł: Nastawienie osób z nieswoistym zapaleniem jelit do żywności zawierającej składniki bioaktywne
Źródło: Prz. Gastroenterol. - 2011, vol. 6, 5, s. 316-322, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-5770 e-ISSN: 1897-4317
Polskie słowa kluczowe: choroba Leśniowskiego-Crohna ; żywność bioaktywna ; nastawienie konsumentów ; zachowania konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: Crohn's disease ; bioactive food ; consumer's attitudes ; consumer's behaviours
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.067
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/11
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Marketingowe implikacje zachowań konsumentów dla producentów pieczywa
W: Marketing w realiach współczesnego rynku. T. 1, Implikacje otoczenia rynkowego / red. nauk. Szczepan Figiel.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2010
Szczegóły: s. 13-20
ISBN: 978-83-208-1906-9
Polskie słowa kluczowe: implikacje ; zachowania konsumentów ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: implication ; consumer behaviour ; market ; bread
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Wybrane uwarunkowania zachowań konsumentów pieczywa i ich znaczenie dla przedsiębiorstw branży piekarskiej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2010, 136, s. 367-375, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Komunikacja rynkowa. Skuteczne narzędzia i obszary zastosowania - ISBN 978-83-7417-476-3.
Polskie słowa kluczowe: zachowania konsumentów ; pieczywo ; przemysł piekarniczy
Angielskie słowa kluczowe: consumer bahaviour ; bakery industry companies
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Demographic changes and consumers behaviours on the bread merket
Tytuł równoległy: Zmiany demograficzne a zachowania konsumentów na rynku pieczywa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2009, 4 (14), s. 59-69, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.jard.edu.pl/pub/5_4_2009_pl.pdf
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna online w dwóch wersjach językowych: polskiej i angielskiej [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zachowania konsumentów ; zmiany demograficzne ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: consumers behaviours ; demogr aphic changes, ; market ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP