logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WZBOGACANIE ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Bueschke, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 50, 52-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: odwadnianie osmotyczne ; związki bioaktywne ; wzbogacanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; bioactive compounds ; food fortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2013
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Co nazywamy chlebem? [*]. Cz. 2
Źródło: Wieści Obrz. - 2013, nr 8, s. 3-4, 6, 14-15
p-ISSN: 2084-7939
Polskie słowa kluczowe: chleb w sztuce ; "koguty z Kazimierza" ; zboża chlebowe ; przemiał zbóż ; klasyfikacja pieczywa ; chleb bezglutenowy ; pumpernikiel ; wzbogacanie żywności ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2011
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Rola nauki o żywieniu w kształtowaniu zdrowego modelu spożycia żywności
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 9-21, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; żywienie racjonalne ; normy żywienia ; cele żywieniowe ; choroby człowieka ; czynniki żywieniowe ; zalecenia żywieniowe ; wzbogacanie żywności
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Przetwory zbożowe - aspekty wzbogacania wartości odżywczej
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2009, R. 53, nr 10, s. 2-7, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; przetwory zbożowe ; wzbogacanie żywności ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2009
Autorzy: Jan Gawęcki
Tytuł: Blaski i cienie wzbogacania żywności
W: Żywność wzbogacona i nutraceutyki / Red. Piotr Gębczyński, Grażyna Jaworska.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 2009
Szczegóły: s. 15-28, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-902699-9-3
Polskie słowa kluczowe: wzbogacanie żywności ; żywność wzbogacona ; substancje wzbogacające ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Możliwości wzbogacania wartości odżywczych, dietetycznych i funkcjonalnych pieczywa
W: Żywność wzbogacona i nutraceutyki / Red. Piotr Gębczyński, Grażyna Jaworska.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski, 2009
Szczegóły: s. 109-122, bibliogr.
ISBN: 978-83-902699-9-3
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; wartość odżywcza ; właściwości funkcjonalne ; wzbogacanie żywności
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Jęczmień jako surowiec w produkcji piekarskiej
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2005, R. 53, 2, s. 6-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; pieczywo ; wzbogacanie żywności ; jęczmień ; surowce piekarskie ; wartość odżywcza ; skład chemiczny ; ciasto ; właściwości fizyczne ; jakość ; wartość energetyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2002
Autorzy: Alicja Kawka, Elżbieta Konieczna
Tytuł: Wpływ wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego na jakość i skład chemiczny pieczywa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 71-81, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; jakość ; skład chemiczny ; wzbogacanie żywności ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; enrichment ; barley product ; high-fiber preparations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP