logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WZBOGACANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Kidoń, Jerzy Fogiel, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Zastosowanie suszonych wytłoków jabłkowych jako dodatku do produkcji wafli
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 82
Polskie słowa kluczowe: wafle suche ; wytłoki jabłkowe ; wzbogacanie ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: dry wafers ; apple pomace ; enrichment ; polyphenols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Kidoń, Milena Kowalska, Janusz Czapski
Tytuł: The comparison of bioactive compounds content of apple juice fortified with juices from sources containing anthocyanins
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 888
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: sok ; wzbogacanie ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: juice ; fortification ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2009
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka
Tytuł: Wykorzystanie inuliny jako dodatku funkcjonalnego w technologii produkcji potraw
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 324-328, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości funkcjonalne ; wzbogacanie ; zamienniki tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; functional properties ; enrichment ; fat substitute
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP