logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WYTŁOKI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Grzegorz P. Łysiak, Krzysztof Lech, Adam Figiel
Tytuł: Functional relationships between phytochemicals and drying conditions during the processing of blackcurrant pomace into powders
Źródło: Adv. Powder Technol. - 2017, vol. 28, iss. 5, s. 1340-1348, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-8831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; związki biologicznie
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; by-products ; convective drying and microwave vacuum drying ; bioactive compounds ; functional relations
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.943
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Effect of different drying techniques on physical properties, total polyphenols and antioxidant capacity of blackcurrant pomace powders
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 78, Part C, s. 114-121, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie ; aktywność wodna
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; pomace ; drying ; water activity ; functional relation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, J. Bajerska, W. Obuchowski
Tytuł: Protective effect of grape by-product-fortified breads against cholesterol/cholic acid diet-induced hypercholesterolemia in rats.
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 148
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: hipercholesterolemia ; wytłoki
Angielskie słowa kluczowe: atherogenic index of plasma ; grape by-products ; hypercholesterolaemia ; rats
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP