logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WYNIKI PRODUKCYJNE
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Pomorska-Mól
Tytuł: Dodatki fitogeniczne w żywieniu świń
Źródło: Weter. Teren. - 2018, vol. 12, nr 4, s. 57-61, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1896-7655
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; żywienie zwierząt ; dodatki fitogeniczne ; wyniki produkcyjne
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; phytogenic additives ; production parameters
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/16
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Beba, Walenty Poczta
Tytuł: Miejsce sektora rolno-żywnościowego w gospodarce polskich regionów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 2 (32), s. 5-16, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; przemysł spożywczy ; sektor rolno-spożywczy ; zróżnicowanie regionalne ; potencjał wytwórczy ; wyniki produkcyjne
Angielskie słowa kluczowe: agriculture ; food industry ; agri-food sector ; regional differentiation ; production potential ; production output
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/16
Rok: 2014
Autorzy: Ewelina Szuba, Aldona Mrówczyńska-Kamińska
Tytuł: Znaczenie sektora rolno-żywnościowego w gospodarkach państw Europy Środkowo-Wschodniej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2014, 2 (32), s. 189-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: Europa Środkowo-Wschodnia ; sektor rolno-spożywczy ; wyniki produkcyjne ; dochody
Angielskie słowa kluczowe: Central-Eastern Europe ; agri-food sector ; production results ; profitable
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/16
Rok: 2013
Autorzy: Walenty Poczta, Aldona Mrówczyńska-Kamińska
Tytuł: Miejsce rolnictwa w agrobiznesie i gospodarce narodowej
W: Propedeutyka produkcji rolniczej : Podręcznik dla studentów pozarolniczych kierunków studiów / Pod red. nauk. Walentego Poczty, Wawrzyńca Czubaka, Czesława W. Muśnickiego, Janusza T. Buczyńskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 427-438, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-683-0
Liczba arkuszy: 1,0
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; agrobiznes ; potencjał wytwórczy ; wyniki produkcyjne ; wyniki dochodowe ; gospodarka narodowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/16
Rok: 2012
Autorzy: Roma Ryś-Jurek, Olga Stefko
Tytuł: Wyniki produkcyjne, ekonomiczne i finansowe gospodarstw ogrodniczych według ich wielkości ekonomicznej w Polsce i w UE-27 w 2009 roku na podstawie danych FADN
Źródło: Wieś Rol. - 2012, nr 3 (156), s. 113-129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: gospodarstwa ogrodnicze ; wielkość ekonomiczna ; wyniki produkcyjne ; wyniki ekonomiczne ; wyniki finansowe
Angielskie słowa kluczowe: horticultural farm ; economic size ; production ; economic results ; financial results
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 2011
Autorzy: Tadeusz Szulc, Ewa Arkuszewska, Adam Cieślak, Monika Demkowicz, Maria Dymnicka, Szymon Fiedorowicz, Irmina Newlacil, Jan Niemiec, Stanisław Jasek, Iwona Kosieradzka, Artur Kowalczyk, Andrzej Łozicki, Ewa Łukaszewicz, Andrzej Potkański, Ewa Sawosz-Chwalibóg, Jacek Skomiał, Wiesław Sobotka, Janusz L. Sokół, Małgorzata Stępińska, Jarosław Szurko, Jan Tywończuk, Stanisław Wajda, Małgorzata Szumacher-Strabel, Andrzej Zachwieja
Tytuł: Suszone wywary zbożowe w żywieniu bydła, świń i drobiu
Źródło: Prz. Hod. - 2011, R. 79, 5, s. 11-17, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: bydło ; trzoda chlewna ; drób ; żywienie zwierząt ; pasze ; wywar zbożowy suszony ; wywar gorzelniczy suszony ; właściwości ; skład chemiczny ; strawność ; smakowitość ; efektywność żywienia ; wyniki produkcyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/16
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Przysiecki, Sławomir Nowicki, Zbigniew Nawrocki, Franciszek Pawlak
Tytuł: Wpływ bilansowania dawek pokarmowych syntetyczną metioniną na wyniki oceny pokroju i skór lisów pospolitych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 6, s. 81-86, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; lis pospolity ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; DL-metionina ; dawki pokarmowe ; bilansowanie ; wyniki produkcyjne ; pokrój ; okrywa włosowa ; skóry lisie ; jakość ; ocena
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Przysiecki, Sławomir Nowicki, Franciszek Pawlak, Zbigniew Nawrocki, Daniel Stanisławski
Tytuł: Wpływ niektórych zabiegów zootechnicznych na użytkowość produkcyjną lisów pospolitych płomienistych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 6, s. 111-117, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; lis pospolity ; lis płomienisty ; zabiegi zootechniczne ; chwytanie zwierząt ; ważenie ; stresy ; cechy użytkowe ; wyniki produkcyjne ; masa ciała ; pokrój ; okrywa włosowa ; skóry lisie ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 2004
Autorzy: Maciej Frątczak, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Zastosowanie trzech poziomów energii metabolicznej w mieszankach dla kur niosek Hy-Line znoszących jaja o brązowej i białej skorupie
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 4, s. 177-183, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; kury Hy-Line ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; pasze ; energia metaboliczna ; poziom energii ; wyniki produkcyjne ; nieśność ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; jaja ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2002
Autorzy: Michał Gedymin, Ryszard Cholewa
Tytuł: Wpływ stopnia rozdrobnienia komponentów karmy na efekty produkcyjne nutrii
Źródło: Prz. Hod. - 2002, R. 70, 9, s. 29-31, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; nutria ; żywienie zwierząt ; pasze ; komponenty ; rozdrobnienie ; stopień rozdrobnienia ; wyniki produkcyjne ; przyrost masy ciała ; skóry nutrii ; jakość ; rozród zwierząt
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
11/16
Rok: 2001
Autorzy: Damian Józefiak, Maciej Frątczak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Porównanie kilku wariantów recepturowych mieszanek paszowych przeznaczonych dla brojlerów kurzych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 57, s. 207-215, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pasze ; mieszanki paszowe ; komponenty ; udział procentowy ; wartość pokarmowa ; porównanie ; wyniki produkcyjne
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie całego ziarna pszenicy w żywieniu kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 362-365, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; zamienniki śruty pszennej ; pszenica ; ziarno całe ; wyniki produkcyjne ; wydajność rzeźna ; analiza rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 1998
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie nowych typów ksylanazy, beta-glukanazy oraz pektynazy w mieszankach zawierających pszenżyto w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 225-232, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; pszenżyto ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; ksylanaza ; beta-glukanaza ; pektynaza ; wyniki produkcyjne ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; zużycie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 1997
Autorzy: Anna Duszyńska, Andrzej Rosiński
Tytuł: Produkcyjno-ekonomiczne wyniki tuczu gęsi żywionych paszami z różnymi premiksami
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 147-153, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; gęsi ; tucz ; żywienie zwierząt ; premiksy ; wyniki produkcyjne ; wyniki ekonomiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 1997
Autorzy: Helena Kontecka, Katarzyna Witkiewicz, Joanna Sobczak
Tytuł: Wpływ dodatku witaminy C do paszy na wskaźniki produkcyjne i hematologiczne kur nieśnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 139-145, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; witamina C ; wyniki produkcyjne ; nieśność ; masa jaja ; zużycie paszy ; wskaźniki hematologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 1996
Autorzy: Stefania Smulikowska, Andrzej Rutkowski, Anna Mieczkowska
Tytuł: Czy można stosować żyto w żywieniu kur nieśnych?
Źródło: Pol. Drobiar. - 1996, R. 5, nr 11, s. 9-12, bibliogr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; żyto ; wartość pokarmowa ; mieszanki paszowe ; wyniki produkcyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP