logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WYKORZYSTANIE PASZY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Uwarunkowania genetyczne efektywności wykorzystania paszy
Źródło: Pol. Drobiar. - 2016, R. 25, nr 12, s. 92-93
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: wykorzystanie paszy ; uwarunkowania genetyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2008
Autorzy: Maria Wiąz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Wpływ całego ziarna pszenicy i dostępu do żwirku krzemowego na wybrane parametry fizjologiczne oraz wzrost kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2008, t. 4, nr 2, s. 73-81, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury Cobb 500 ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pszenica ; ziarno całe ; żwirek krzemowy ; wzrost zwierząt ; przyrost masy ciała ; wykorzystanie paszy ; tuszki drobiowe ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2004
Autorzy: Maciej Frątczak, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Zastosowanie trzech poziomów energii metabolicznej w mieszankach dla kur niosek Hy-Line znoszących jaja o brązowej i białej skorupie
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 4, s. 177-183, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury ; kury Hy-Line ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; pasze ; energia metaboliczna ; poziom energii ; wyniki produkcyjne ; nieśność ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; jaja ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2004
Autorzy: Ryszard Cholewa, Krzysztof Miarka, Kinga Pawliczak-Maj
Tytuł: Zużycie i wykorzystanie mieszanek pełnoporcjowych przez nutrie w okresie odchowu
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 6, s. 103-109, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; nutria ; odchów zwierząt ; żywienie zwierząt ; mieszanki pełnoporcjowe ; zużycie paszy ; wykorzystanie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz, Maciej Frątczak
Tytuł: Ocena stosowania dwóch lub czterech okresów żywieniowych w chowie kurcząt brojlerów
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 353-360, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; chów zwierząt ; żywienie zwierząt ; okresy zywieniowe ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; wartość pokarmowa ; efektywność żywienia ; masa ciała ; zużycie paszy ; wykorzystanie paszy ; wydajność rzeźna ; wyniki ekonomiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 1998
Autorzy: Stanisława Krystianiak, Jerzy Torgowski
Tytuł: Wpływ dwóch systemów żywienia na wyniki odchowu bażantów łownych (Phasianus colchicus L.) odmiany polskiej i francuskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 201-209, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bażant ; Phasianus colchicus ; hodowla wolierowa ; genotyp ; płeć ; odchów zwierząt ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; wyniki odchowu ; masa ciała ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; śmiertelność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1997
Autorzy: Dariusz Boberski, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Ocena wartości pokarmowej produktów ubocznych ubojni drobiu w żywieniu kurcząt
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 197-203, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; ubojnie ; produkty uboczne ; tłuszcz drobiowy ; mączka mięsno-kostna ; wartość pokarmowa ; kurczęta ; żywienie zwierząt ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP