logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WYCIEK TERMICZNY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2012
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska
Tytuł: Technologiczna przydatność preparatów transglutaminazy w produkcji szynki parzonej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 81, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_81.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; szynka parzona ; wyciek termiczny ; siła cięcia ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; cooked ham ; cooking loss ; meat products tenderness ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut
Tytuł: Jakość mięsa koziołków mieszańców z udziałem 50% i 75% genów rasy burskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 173-178, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: kozy ; koza biała uszlachetniona ; koza burska ; krzyżowanie zwierząt ; koziołki ; mieszańce ; genotyp ; mięso kozie ; jakość ; skład chemiczny ; ocena sensoryczna ; przewodność elektryczna ; wyciek termiczny ; wodochłonność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP