logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WYCIĄGI ROŚLINNE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2007
Autorzy: Ignacy Korczyński, Robert Kuźmiński
Tytuł: The effect of oil extracts of selected plant species on feeding of large pine weevil Hylobius abietis (L.) beetles on Scots pine shoots
Tytuł równoległy: Wpływ wyciągów olejowych z roślin wybranych gatunków na żerowanie chrząszczy szeliniaka sosnowca Hylobius abietis (L.) na pędach sosny zwyczajnej
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2007, 6 (2), s. 5-9, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; ochrona lasu ; drzewa leśne ; sosna zwyczajna ; Pinus sylvestris ; antyfidanty ; wyciągi roślinne ; wyciągi olejowe ; szeliniak sosnowiec ; Hylobius abietis ; żerowanie
Angielskie słowa kluczowe: Hylobius abietis ; oil extracts ; antifeedant
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2007
Autorzy: Ignacy Korczyński, Robert Kuźmiński
Tytuł: Response of large pine weevil Hylobius abietis (L.) ( Coleoptera, Curculionidae) beetles to the smell of alcoholic extract from plants of selected species
Tytuł równoległy: Reakcje chrząszczy szeliniaka sosnowca - Hylobius abietis (L.) ( Coleoptera, Curculionidae) na zapach wyciągów alkoholowych z roślin należących do wybranych gatunków
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2007, 6 (1), s. 27-31, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: szkodniki roślin ; wabienie ; rośliny aromatyczne ; wyciągi roślinne ; wyciągi alkoholowe ; oddziaływanie na zwierzęta ; szeliniak sosnowiec ; Hylobius abietis ; reakcje zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: Hylobius abietis ; plant aroma ; alcoholic extract
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP