logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WOŁOWINA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ryszard Żywica, Katarzyna Banach, Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Changes in glycolysis process in bulls' meat carcasses subjected to different tenderization treatment
Tytuł równoległy: Przebieg przemian glikolitycznych w mięsie tusz buhajów poddanych różnym zabiegom tenderyzacji
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 43, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_43.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dzuał: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; glikoliza ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; kruchość
Angielskie słowa kluczowe: beef ; glycolysis ; electrical stimulation ; conditioning ; tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Changes in proteins and tenderness of meat from young bulls of four breeds at three ages over 10 days of cold storage
Tytuł równoległy: Zmiany zachodzące w białkach i kruchości młodej wołowiny zależnie od rasy i wieku ubijanych zwierząt
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2010, vol. 28, no. 1, s. 13-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; kruchość ; białka miofibrylarne ; proteoliza ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Angielskie słowa kluczowe: beef ; tenderness ; myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.386
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Wpływ genu m-kalpainy na przebieg procesu proteolizy i kruchość mięsa bydła rzeźnego
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; byczki ; proteoliza ; kruchość ; MHC ; elektroforeza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP