logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WITAMINA E
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka A. Pilarska
Tytuł: Porównanie zawartości witamin w warzywach pochodzących z upraw przemysłowych i ekologicznych
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 55-56, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; warzywa ekologiczne ; witamina C ; witamina E ; zawartość witamin ; dieta
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; organic vegetables ; vitamin C ; vitamin E ; content of vitamin ; diet
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/13
Rok: 2017
Autorzy: Adel G. Abdel-Razek, Minar M. M. Hassanein, Magdalena Rudzińska, Mohamed H. El-Mallah
Tytuł: Role of minor constituents and balanced fatty acids in upgrading the low stability of cooking oils blended with palm super olein
Źródło: Asian J. Sci. Res. - 2017, vol. 10, no. 3, s. 150-159, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1992-1454 e-ISSN: 2077-2076
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: oleina palmowa ; fitosterole ; witamina E ; gotowanie ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: palm super olein ; phytosterols ; vitamin E ; cooking oils ; fatty acid balance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2013
Autorzy: Adrian Czerniak, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie α-tokoferolu wewnątrz komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 151-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; mikrokapsułkowanie ; witamina E ; Saccharomyces cerevisiae ; RSM
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; vitamin E ; Saccharomyces cerevisiae ; microencapsulation ; RSM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/13
Rok: 2008
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Dodatki paszowe dla krów mlecznych
Źródło: Bydło. - 2008, nr 5, s. 8-11, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; witamina E ; biotyna ; niacyna ; beta-karoten ; glikol propylenowy ; gliceryna ; drożdże ; substancje buforujące ; kwaśny węglan sodu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Bartkowiak-Fludra, Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski, Irena Ponikowska
Tytuł: Studies on the effect of ozonotherapy on blood serum α-tocopherol level in patients with atherosclerotic ischemia of lower extremities
Źródło: New Med. - 2007, vol. 11, no. 1, s. 10-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-0994 e-ISSN: 1731-2507
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "New Medicine".
Polskie słowa kluczowe: choroby człowieka ; miażdżyca ; niedokrwienie ; leczenie ; ozon ; surowica krwi ; witamina E ; zawartość witamin
Angielskie słowa kluczowe: ozone ; blood serum ; vitamin E
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/13
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Witamina E [rozdz. 7.3.2.]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 418-420, il.
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: witaminy ; witamina E
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 6, Lipidy kukurydzy
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 5, s. 18, 23-24
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: zboża ; kukurydza ; skład chemiczny ; lipidy ; fosfolipidy ; fitosterole ; karotenoidy ; witamina E
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej K. Hyżyk, Jacek Romankow
Tytuł: Ocena stanu wysycenia organizmu witaminami antyoksydacyjnymi C i E oraz ich wpływ na wydolność fizyczną młodych sportowców
Źródło: Rocz. PZH. - 2005, t. 56, nr 1, s. 57-65
p-ISSN: 0035-7715
Polskie słowa kluczowe: ludzie młodzi ; sportowcy ; żywienie człowieka ; witaminy ; witamina C ; witamina E ; stan wysycenia ; wydolność fizyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2005
Autorzy: Halina Staniek, Jacek Anioła, Jolanta Czarnocińska
Tytuł: Wpływ acetylowanego adypinianu diskrobiowego na wybrane wskaźniki żywieniowe szczura
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 203-209, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; szczury ; wykorzystanie diety ; witamina A ; witamina E ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; rats ; food conversion efficiency ; vitamin A ; vitamin E ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2003
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, E. Stankiewicz, R. Świerszcz, Jacek Anioła, Jan Gawęcki, Aldona Stępniak-Jasińska, Marek Gogolewski
Tytuł: Ocena porównawcza aktywności biologicznej A-tokoferolu i 5,7-dimetyloetylotokoferolu
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2003, R. 30, nr 3/4, s. 988-991, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; alfa-tokoferol ; 5,7-dimetyloetylotokoferol ; witamina E ; aktywność biologiczna ; krew ; surowica krwi ; lipidy ; zwierzęta laboratoryjne ; szczury
Angielskie słowa kluczowe: vitamin E ; tocopherols ; biological activity ; blood ; lipids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2001
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski
Tytuł: Nowa etylopochodna δ-tokoferolu - właściwości przeciwutleniające w stosunku do triacylogliceroli smalcu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2001, t. 34, nr 1, s. 65-71, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; witamina E ; produkty spożywcze ; przedłużanie trwałości ; lipidy ; smalec ; triacyloglicerole ; tokoferole ; delta-tokoferol ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: delta-tocopherol ; chlorinealkylotion ; antioxidants ; triacylglicerols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2001
Autorzy: Bogumiła Kupczyk, Marek Gogolewski
Tytuł: Effects of menadione (vit. K3) and gamma radiation on dissolution and dimerization of vitamin E in vitamin concentrates, premixes and foodstuff
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Food Sci. Technol. - 2001, vol. 5, s. 21-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1505-4217
Polskie słowa kluczowe: koncentraty witaminowe ; premiksy ; żywność ; menadion ; promieniowanie gamma ; witamina E ; dimeryzacja ; rozpad
Angielskie słowa kluczowe: vitamin E ; menadione (vit. K3) ; gamma-radiation ; premixes ; vitamin concentrates ; foodstuffs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1994
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Marek Gogolewski
Tytuł: Związki witamino-E aktywne i ich znaczenie : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 05.01.1994 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1994. - 41 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 14
Polskie słowa kluczowe: witaminy ; witamina E ; tokochromanole ; tokoferole ; tokotrienol ; właściwości przeciwutleniające ; funkcje fizjologiczne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP