logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WITAMINA C
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka A. Pilarska
Tytuł: Porównanie zawartości witamin w warzywach pochodzących z upraw przemysłowych i ekologicznych
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 55-56, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; warzywa ekologiczne ; witamina C ; witamina E ; zawartość witamin ; dieta
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; organic vegetables ; vitamin C ; vitamin E ; content of vitamin ; diet
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
Tytuł: Skład podstawowy, jakość mikrobiologiczna oraz zawartość witaminy C w mleku owczym w zależności od metody utrwalania
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 58
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; vitamin C
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak, Mirosława Ziombra, Mikołaj Knaflewski
Tytuł: The content of vitamin C and essential oils in herbage of some spice plants depending on light conditions and temperature
Tytuł równoległy: Zawartość substancji czynnych w zielu kilku gatunków roślin przyprawowych w zależności od warunków świetlnych i temperatury
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 15-21, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; koper ogrodowy ; pietruszka naciowa ; rokietta siewna ; cebula ; trybula ogrodowa ; zawartość witamin ; witamina C ; olejki eteryczne ; warunki świetlne ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: artificial light ; radiation ; temperature ; vitamin C ; essential oils ; spice plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Zembrzuski Włodzimierz
Tytuł: Application of voltammetry to determine vitamin C in apple juices
Tytuł równoległy: Zastosowanie woltamperometrii do oznaczania zawartości witaminy C w sokach jabłkowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (2), s. 5-16, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; woltamperometria cykliczna ; sok jabłkowy ; witamina C ; elektroda platynowa
Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; cyclic voltammetry ; apple juice ; vitamin C ; platinum electrode
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska
Tytuł: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 379-383, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; choroby dietozależne ; preferencje żywieniowe ; produkty zbożowe ; warzywa ; owoce ; błonnik pokarmowy ; beta-karoten ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; adult ; diet-related diseases ; cereal product ; vegetables ; fruit ; fiber ; carotene ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej K. Hyżyk, Jacek Romankow
Tytuł: Ocena stanu wysycenia organizmu witaminami antyoksydacyjnymi C i E oraz ich wpływ na wydolność fizyczną młodych sportowców
Źródło: Rocz. PZH. - 2005, t. 56, nr 1, s. 57-65
p-ISSN: 0035-7715
Polskie słowa kluczowe: ludzie młodzi ; sportowcy ; żywienie człowieka ; witaminy ; witamina C ; witamina E ; stan wysycenia ; wydolność fizyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2000
Autorzy: Helena Kontecka, Juliusz Książkiewicz, Sebastian Nowaczewski, Tomasz Kisiel
Tytuł: Wpływ dodatku witaminy C do paszy na wyniki wylęgowości i wybrane wskaźniki hematologiczne jednodniowych kacząt
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 499-500
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kaczki ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; witamina C ; masa jaja ; zapłodnienie ; wylęgowość ; kaczęta ; badania krwi ; wskaźniki hematologiczne
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1997
Autorzy: Helena Kontecka, Katarzyna Witkiewicz, Joanna Sobczak
Tytuł: Wpływ dodatku witaminy C do paszy na wskaźniki produkcyjne i hematologiczne kur nieśnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 139-145, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury nioski ; żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; witamina C ; wyniki produkcyjne ; nieśność ; masa jaja ; zużycie paszy ; wskaźniki hematologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP