logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WINKULINA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2013
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Jacek Kijowski
Tytuł: Białka cytoszkieletowe i ich rola w kształtowaniu cech funkcjonalnych mięsa drobiowego post mortem
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 38-40
Polskie słowa kluczowe: białka cytoszkieletowe ; mięso drobiowe ; jakość ; titina ; nebulina ; desmina ; winkulina ; metody badań ; elektroforeza SDS-PAGE ; metoda western blotting
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2002
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: Zmiany winkuliny i desminy w mięsie młodego bydła poddanym peklowaniu i ich wpływ na jego właściwości
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2002, t. 39, s. 139-146, il., bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; winkulina ; desmina ; peklowanie ; elektroforeza ; przemyte miofibryle ; wyciek wirówkowy ; western blotting ; wodochłonność ; kruchość mięsa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP