logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WIEPRZOWINA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Coś na zimowe chłody
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krupnik ; boczek pieczony
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania z brokułami
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 10, s. 12, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zapiekanka ; zupa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ekscentryczne połączenie - wieprzowina z czekoladą
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 12, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; sos czekoladowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karkówka na dwa sposoby
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zrazy ; pieczeń
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sezon na leczo
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; mięso mielone
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ulubione zawijańce
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krokiety ; zrazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Warzywa z mięsem
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; kiełbaski ; szynka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z jarmużem
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 11, s. 16, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z porem
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; schab ; polędwica
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z rabarbarowym aromatem
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; karkówka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/14
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z kuchennego lamusa - brukiew z wieprzowiną
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zupa ; gulasz
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2013
Autorzy: Tadeusz Blicharski, Piotr Książek, Edward Pospiech, Władysław Migdał, Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Dariusz Lisiak
Tytuł: Aktualna wartość dietetyczna wieprzowiny, jej znaczenie w diecie i wpływ na zdrowie konsumentów : Opracowanie wyników badań laboratoryjnych / Pr. zbior. pod kier. Tadeusza Blicharskiego
Adres wydawniczy: Warszawa : Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS", 2013. - 152 s. : il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; wartość odżywcza ; wartość dietetyczna ; właściwości prozdrowotne ; składniki pokarmowe ; klasyfikacja EUROP
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/14
Rok: 2012
Autorzy: Rafał Baum
Tytuł: Problem poziomu intensywności produkcji w łańcuchu dostaw wieprzowiny
Źródło: Logistyka. - 2012, 4, s. 836-845, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-5478
Uwagi: Artykuły naukowe - płyta CD 4/2012.
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; intensywność produkcji ; łańcuch dostaw ; wieprzowina
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność pomiędzy zróżnicowaną podatnością świń na stres a kruchością mięsa i szybkością degradacji titiny
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2006, t. 44, 2, s. 25-31, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; kruchość ; titina natywna (T1) ; produkty degradacji titint T1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP