logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WIEDZA ŻYWIENIOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 474-478, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: jakość diety ; studenci ; płeć ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: diet quality ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Halina Żołna
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy żywieniowej i sposobu żywienia kobiet w okresie ciąży
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 531-535, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: kobiety ciężarne ; żywienie człowieka ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: pregnant women ; human nutrition ; frequency of consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Małgorzata Magott
Tytuł: Comparison of the level of nutritional knowledge and selected behaviour among onsumers with regular BMI and the obese
Tytuł równoległy: Porównanie poziomu wiedzy żywieniowej i wybranych zachowań u konsumentów normowagowych i otyłych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 57, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_57.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: wiedza żywieniowa ; zachowania żywieniowe ; otyłość
Angielskie słowa kluczowe: nutritional knowledge ; nutritional behaviors ; obesity ; questionnaire survey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich wiedzy żywieniowej
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 4, s. 348-351, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; częstotliwość spożycia ; studenci ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: consumption frequency ; food products ; students ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Zaborowicz, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Evaluation of selected dietary behaviours of students according to gender and nutritional knowledge
Źródło: Rocz. PZH. - 2016, t. 67, nr 1, s. 45-50, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: zachowania żywieniowe ; studenci ; wiedza żywieniowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviours ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2016
Autorzy: G. Galiński, J. Czarnocińska, K. Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: studenci ; płeć ; jakość diety ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: students ; gender ; diet quality ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2016
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Ocena wiedzy żywieniowej kobiet mieszkających w województwie wielkopolskim na temat jodu
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 45-53, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Polskie słowa kluczowe: wiedza żywieniowa ; jod ; kobiety ; kobiety ciężarne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Szymon Stefaniak
Tytuł: Świadomość żywieniowa a wybory dotyczące żywności bioaktywnej diabetyków zamieszkałych w Poznaniu
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 35-44, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: cukrzyca typu 1 ; czynniki determinujące zakup ; żywność bioaktywna ; składniki bioaktywne ; wiedza żywieniowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2009
Autorzy: Jolanta Czarnocinska, Danuta Górecka, Hanna Orłowska
Tytuł: Postawy osób dorosłych wobec żywności funkcjonalnej w zależności od poziomu wiedzy żywieniowej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 2, s. 375-379, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; dorośli ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: functional foods ; adults ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2007
Autorzy: Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio, Urszula Troszok
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy żywieniowej u pacjentów chorych na cukrzycę typu 2
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1127-1130, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: wiedza żywieniowa ; żywienie człowieka ; cukrzyca typu 2
Angielskie słowa kluczowe: nutrition knowledge ; human nutrition ; type 2 diabetes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP