logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WARTOŚĆ TECHNOLOGICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2012
Autorzy: Mieczysław Jankiewicz
Tytuł: Ewolucja pojęcia jakości mąki w rozwoju przetwórstwa zbóż
W: XXXIII Konferencja w Krynicy Morskiej "Jakość mąki - bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy" : Krynica Morska, 30 maja - 2 czerwca 2012 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2012
Szczegóły: s. 6-8
ISBN: 978-83-933341-1-7
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; mąka ; jakość ; wartość technologiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2008
Autorzy: Grażyna Ptaszyńska, Hanna Sulewska
Tytuł: Wartość technologiczna ziarna mieszańców kukurydzy o różnej wczesności w zależności od terminu zbioru
W: Problemy agrotechniki oraz wykorzystania kukurydzy i sorgo / pod red. prof. dr hab. Tadeusza Michalskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Uprawy Roli i Roślin, 2008
Szczegóły: s. 224-227, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-490-4
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; odmiany roślin ; długość okresu wegetacji ; terminy zbioru ; ziarno ; wartość technologiczna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2007
Autorzy: Romualda Danków-Kubisz
Tytuł: Nowoczesne metody przetwarzania mleka koziego
Źródło: Wiad. Zootech. - 2007, R. 45, nr 1/2 (252/253), s. 15-22, il.
p-ISSN: 1731-8068
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość technologiczna ; przetwórstwo mleka ; napoje mleczne fermentowane ; mleko UHT ; sery kozie ; sery twarogowe ; sery dojrzewające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski, Katarzyna Budzyńska, Ewa Ziemska
Tytuł: Ocena przydatności wybranych odmian pszenżyta jako surowca o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 16-18, 28, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; zboża ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; mąka pszenżytnia ; ocena jakości ; wartość technologiczna ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2003
Autorzy: Viktor Gotych
Tytuł: Technological characteristics of beech compression wood
Tytuł równoległy: Charakterystyka technologiczna drewna napięciowego buka
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2003, no. 53, s. 113-116, bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: drewno bukowe ; drewno napięciowe ; tarcica ; wartość technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: European beech ; stresses in beech ; sawn timber
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 1997
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Problemy przetwórstwa mięsa drobiowego
Źródło: Pol. Drobiar. - 1997, R. 6, nr 4, s. 21-24, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drobiarstwo ; mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; surowce zwierzęce ; tuszki drobiowe ; wartość technologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP