logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WARTOŚĆ RZEŹNA
Liczba odnalezionych rekordów: 19



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/19
Rok: 2017
Autorzy: Anna Konieczka, Anna Nienartowicz-Zdrojewska, Janusz Buczyński, Zbigniew Sobek, Jolanta Różańska-Zawieja
Tytuł: The influence of litter's origin on traits connected with reproduction performance of sows and slaughter performance of their offspring
Tytuł równoległy: Wpływ miotu pochodzenia na cechy zwiazane z użytkowością rozpłodową i rzeźną
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2017, 16 (1), s. 17-22, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0714 e-ISSN: 2300-6145
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: świnia złotnicka pstra ; świnia złotnicka pstra x Duroc ; prosięta ; odchów zwierząt ; wartość rzeźna
Angielskie słowa kluczowe: Złotnicka Spotted pig ; Złotnicka Spotted x Duroc ; maternal nursing of piglets ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/19
Rok: 2016
Autorzy: Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Ślósarz, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
Tytuł: The influence of the extensification of porker feeding on the slaughter value, quality of meat products and fattening economics
Tytuł równoległy: Wpływ ekstensyfikacji żywienia tuczników na wartość rzeźną, jakość przetworów mięsnych oraz ekonomikę tuczu
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2016, no 55, (1), s. 21-30, bibliogr.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; wartość rzeźna ; jakość przetworów mięsnych ; ekonomika tuczu
Angielskie słowa kluczowe: feeding ; slaughter value, ; meat products quality ; fattening economics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/19
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of slaughter value and muscle properties of selected cattle breeds in Poland - revue
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna i jakość mięsa kulinarnego bydła typu mleczno-mięsnego oraz mięsnego użytkowanego w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 7-22, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło polskie czerwone ; bydło limousine ; bydło hereford ; wartość rzeźna ; mięso wołowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki żywieniowe ; płeć ; użytkowanie zwierząt ; wydajność poubojowa ; tusze bydlęce ; skład tuszy ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; dressing percentage ; carcass composition ; muscle quality ; genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/19
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of variations in principal indices of the culinary meat quality obtained from young bulls of various breeds
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodych byczków różnych ras
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 133-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość rzeźna ; mięso wołowe ; skład podstawowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; basic composition of meat ; beef meat ; pH value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/19
Rok: 2009
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Andrzej Borys, Karol Borzuta, Janusz T. Buczyński, Dariusz Lisiak
Tytuł: Slaughter value, meat quality and backfat fatty acid in Zlotnicka White and Zlotnicka Spotted fatteners
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych słoniny świń ras złotnickiej białej i złotnickiej pstrej
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 115-125, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; świnia złotnicka biała ; świnia złotnicka pstra ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; słonina ; skład chemiczny ; profil kwasów tłuszczowych ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; fatty acids ; meat ; quality ; pigs ; slaughter value ; Złotnicka White pig ; Złotnicka Spotted pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
6/19
Rok: 2008
Autorzy: Maria Wiąz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Wpływ całego ziarna pszenicy i dostępu do żwirku krzemowego na wybrane parametry fizjologiczne oraz wzrost kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2008, t. 4, nr 2, s. 73-81, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury Cobb 500 ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pszenica ; ziarno całe ; żwirek krzemowy ; wzrost zwierząt ; przyrost masy ciała ; wykorzystanie paszy ; tuszki drobiowe ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/19
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
Źródło: Prz. Hod. - 2007, R. 75, 2, s. 9-13
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; zwierzęta rzeźne ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki środowiskowe ; czynniki żywieniowe ; warunki utrzymania ; obrót zwierzętami ; ubój zwierząt ; postępowanie poubojowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
8/19
Rok: 2006
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Slaughter value of crosses after Wielkopolska prolific dams and Berrichon du Cher rams
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna mieszańców po matkach plennej owcy wielkopolskiej i trykach berrichon du cher
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2006, t. 100, s. 355-361, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych i leśnych.
Polskie słowa kluczowe: owce ; maciorki ; owca wielkopolska ; tryki ; owca berrichon du cher ; krzyżowanie zwierząt ; mieszańce ; pokolenie F1 ; jagnięta ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/19
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Tissue composition of carcass in lambs classified according to the EUROP carcass evaluation system
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 173-176, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement.
Polskie słowa kluczowe: owce ; klasyfikacja EUROP ; wartość rzeźna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; EUROP classification ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/19
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Masa ciała i wartość rzeźna tryczków i koziołków mięsnego typu użytkowego
W: LXX Zjazd Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego we Wrocławiu : Sekcja Chowu i Hodowli Owiec i Kóz, Komunikaty naukowe.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2005
Szczegóły: s. 138
Polskie słowa kluczowe: koziołki ; tryczki ; wartość rzeźna ; masa ciała
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/19
Rok: 2005
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Efekt genu RYR1 w zakresie cech użytkowości rzeźnej i jakości mięsa tuczników mieszańców z udziałem rasy pietrain
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2005, t. 1, nr 3, s. 447-456, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; mieszańce ; tuczniki ; gen RYR1 ; mięso wieprzowe ; jakość ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/19
Rok: 2005
Autorzy: Arkadiusz Michalak, Zbigniew Dorynek
Tytuł: Dokładność przeżyciowego szacowania wartości rzeźnej bydła
Źródło: Rocz. Nauk., Ser. A Misc. - 2005, t. 3, nr 3, s. 37-46, bibliogr.
p-ISSN: 1730-2056
Polskie słowa kluczowe: bydło ; wartość rzeźna ; ocena przyżyciowa ; pomiary zoometryczne ; ultrasonografia
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; zoometric measurements ; ultrasonography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/19
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz
Tytuł: Wartość opasowa i rzeźna koziołków mieszańców po kozłach burskich
Źródło: Wiad. Zootech. - 2005, R. 43, nr 4 (247), s. 49-52, il.
p-ISSN: 1731-8068
Polskie słowa kluczowe: kozy ; hodowla zwierząt ; koza biała uszlachetniona ; koza burska ; mieszańce ; koziołki ; wartość opasowa ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
14/19
Rok: 2003
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Ocena wartości rzeźnej koziołków z różnym udziałem rasy burskiej
W: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce : 68 Zjazd naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Kraków, 9-12 września 2003 roku, Materiały zjazdu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2003
Szczegóły: s. 64
Polskie słowa kluczowe: koziołki ; krzyżowanie zwierząt ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/19
Rok: 2003
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Bogusław Miszczuk
Tytuł: Skład morfologiczny tusz oraz wartość kulinarna i przetwórcza mięsa tuczników Landrace i jej mieszańców z rasą Yorkshire i Duroc pochodzących z importu duńskiego
W: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce : 68 Zjazd naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Kraków, 9-12 września 2003 roku, Materiały zjazdu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2003
Szczegóły: s. 72
Polskie słowa kluczowe: tuczniki ; wartość rzeźna ; jakość mięsa ; wartość kulinarna ; wartość przetwórcza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/19
Rok: 2003
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Ocena wartości rzeźnej koziołków z różnym udziałem rasy burskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2003, 68, 3, s. 223-228, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: koziołki ; krzyżowanie zwierząt ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
17/19
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Eugenia Grześkowiak, Andrzej Frankiewicz, Karol Borzuta, Edward Pospiech, Jerzy Strzelecki
Tytuł: Wpływ zwiększonej koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wartość rzeźną i jakość mięsa tuczników mieszańców (wbp x pbz) x (Hampshire x Pietrain)
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 195-199, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; wyniki tuczu ; wartość rzeźna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/19
Rok: 1999
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Wartość rzeźna i jakość mięsa jagniąt trzech syntetycznych linii ojcowskich
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1999, 43, s. 331-338, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: hodowla zwierząt ; owce ; linie ojcowskie ; linie syntetyczne ; jagnięta ; płeć ; typ urodzenia ; sezon urodzenia ; użytkowość mięsna ; wartość rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/19
Rok: 1995
Autorzy: Ryszard Cholewa, Sławomir Nowicki
Tytuł: Wpływ preparatów mlekozastępczych na wybrane wskaźniki analizy rzeźnej nutrii
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 23-31, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: nutria ; wartość rzeźna ; mięso nutrii ; jakość ; czynniki żywieniowe ; preparaty mlekozastępcze
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; milk substitute preparations ; slaughter analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP