logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WŁAŚCIWOŚCI TECHNOLOGICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 5, s.36-38, 40, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; działanie prozdrowotne ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: beta-glucan ; health promoting properties ; technological properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/8
Rok: 2006
Autorzy: Jan Nawrot, Jerzy R. Warchalewski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Anna Niewiada, Magdalena Gawlak, Stanisław Grundas, Józef Fornal
Tytuł: The effect of some biochemical and technological properties of wheat grain on granary weevil (Sitophilus granarius L.) (Coleoptera: Curculionidae) development
W: Proceedings of the 9th International Working Conference on Stored Product Protection / Edited by I. Lorini [i in.].
Adres wydawniczy: Brazil : ABRAPOS, 2006
Szczegóły: s. 400-407, bibliogr.
ISBN: 85-60234-00-4
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; odmiany roślin ; ziarno ; właściwości fizyczne ; właściwości biochemiczne ; właściwości technologiczne ; szkodniki magazynowe ; wołek zbożowy ; Sitophilus granarius
Angielskie słowa kluczowe: Sitophilus granarius ; wheat varieties ; grain ; physical properties ; biochemical properties ; technological properties
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2005
Autorzy: Marek Wieruszewski, Ginter J. Hruzik
Tytuł: Optymalizacja pierwiastkowego przerobu kłód z drewna daglezjowego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2005, 40 (368), s. 117-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: tartacznictwo ; tarcica ; drewno daglezjowe ; daglezja zielona ; Pseudotsuga menzesii ; właściwości technologiczne ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: Duglas fir ; raw material ; timber ; technological characteristics ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2005
Autorzy: Krzysztof Murawski
Tytuł: Stability analysis in elastic states of compressed very slender square shaped plywood tube fixed by one end
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2005, 40 (368), s. 51-59, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: tworzywa drzewne ; sklejka ; kształtki ; właściwości fizyczne ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: stability ; plywood ; shape ; critical force
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2003
Autorzy: Marek Wieruszewski, Ginter J. Hruzik
Tytuł: Research of qualitative characterization of sawn timber of Douglas fir from western Poland
Tytuł równoległy: Badania charakterystyki jakościowej tarcicy z drewna daglezjowego z terenów Polski zachodniej
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2003, no. 53, S. 384-390, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: drewno daglezjowe ; tarcica ; jakość ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: Douglas fir ; raw material ; timber ; technological characteristics ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2002
Autorzy: W. Błaszczak, J. Gralik, E. Klockiewicz-Kamińska, J. Fornal, J.R. Warchalewski
Tytuł: Effect of γ-radiation and microwave heating on endosperm microstructure in relation to some technological properties of wheat grain
Źródło: Nahr.-Food. - 2002, vol. 46, no. 2, s. 122-129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum Wiley. - Od vol. 48, no. 4 zmiana tytułu czasopisma na "Molecular Nutrition and Food Research"
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; ziarno ; promieniowanie gamma ; ogrzewanie mikrofalowe ; ziarno napromieniowane ; bielmo ; mikrostruktura ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: gamma-radiation ; microwave heating ; wheat ; grain ; irradiation ; endosperm
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 1999
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Znaczenie i wykorzystanie kwasu mlekowego oraz jego soli w produkcji i przetwórstwie mięsa drobiowego. cz. II
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 5, s. 36-38
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; kwas mlekowy ; mleczan sodowy ; zastosowanie ; utrwalanie żywności ; przedłużanie trwałości ; właściwości technologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1989
Autorzy: Jerzy Buchholz, Ginter Hruzik
Tytuł: Techniczno-technologiczne właściwości drewna świerkowego pochodzącego z drzewostanów objętych szkodami leśnymi
Źródło: Przem. Drzew. - 1989, R. 40, nr 5, s. 17-21, il.
p-ISSN: 0373-9856
Polskie słowa kluczowe: drewno świerkowe ; właściwości technologiczne ; właściwości mechaniczne ; właściwości fizyczne ; baza surowcowa ; drzewostany poklęskowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP