logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WŁAŚCIWOŚCI REOLOGICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości emulsji stabilizowanych skrobią usieciowaną
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 47, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; właściwości reologiczne ; emulsja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Dukarska, Rafał Czarnecki
Tytuł: Fumed silica as a filler for MUPF resin in the process of manufacturing water-resistant plywood
Źródło: Eur. J. Wood Wood Prod. - 2016, vol. 74, iss. 1, s. 5-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 0018-3768 e-ISSN: 1436-736X
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 29 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: żywica mocznikowo-formaldehydowa ; nanokrzemionka ; sklejka ; analiza termiczna ; właściwości powierzchniowe ; właściwości reologiczne
Angielskie słowa kluczowe: urea-formaldehyde resin ; nanosilica ; plywood ; thermal analysis ; surface properties ; rheological behavior
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.082
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2015
Autorzy: Halina Makała, Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne modelowych układów tłuszczowych
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Szczegóły: s. 181-188, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-935421-9-2
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości reologiczne ; układ tłuszczowy ; tłuszcz wieprzowy ; oleje ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: rheological properties ; pork fat ; oils ; fiber
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/12
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Aleksander Walkowski, Ewa Voelkel, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Wpływ dodatku NaCl na właściwości reologiczne skrobi sieciowanych
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2014, t. 69, nr 1, s. 14-28, bibliogr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobie sieciowane ; właściwości reologiczne ; NaCl
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Mądrawski
Tytuł: Ustalanie składu mieszanek betonów samozagęszczalnych w oparciu o właściwości reologiczne zapraw
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 14-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: zaprawy budowlane ; właściwości reologiczne ; beton samozagęszczalny ; skład mieszanek
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 7, s. 29-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; makarony ; ciasto makaronowe ; właściwości reologiczne ; kształtowanie cech ; reologia ; miesienie ; wytłaczanie ; wkładki kształtujące
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2005
Autorzy: Jacek Mądrawski, Daniel Zawal
Tytuł: Wpływ doboru punktu piaskowego kruszyw na właściwości reologiczne mieszanek samozagęszczalnych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Melior. Inż. Śr. - 2005, 26 (365), s. 275-281, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-7394
Polskie słowa kluczowe: mieszanki samozagęszczalne ; właściwości reologiczne ; kruszywa ; punkt piaskowy
Angielskie słowa kluczowe: self-compacting concrete ; send ; aggregate mix
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2003
Autorzy: A. Pruska-Kędzior, J. Lefebvre, Z. Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 433-489, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2001
Autorzy: Ryszard Błażejewski, Paweł Zawadzki
Tytuł: Charakterystyka fizykochemiczna i reologiczna osadów z kanalizacji ogólnospławnej m. Poznania
Źródło: Inż. Ochr. Środ. - 2001, t. 4, nr 2, s. 171-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1505-3695
Polskie słowa kluczowe: miasta ; Poznań ; kanalizacja ogólnospławna ; osady ściekowe ; właściwości fizykochemiczne ; właściwości reologiczne
Angielskie słowa kluczowe: sediment deposit ; combined sewer ; shear stress ; rheological characteristics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2001
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Jacques Lefebvre, Zenon Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 437-502, il.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Dolińska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jan Zabielski, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Charakterystyka technologiczna pierwszego pokolenia ziarna pszenicy poddanego promieniowaniu gamma przed wysianiem
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2001, R. 8, nr 4 (29), s. 23-35, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości chemiczne ; właściwości reologiczne ; mąka pszenna ; wartość wypiekowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 1999
Autorzy: Stanisław Proszyk, Tomasz Krystofiak, Barbara Tucholska-Krystofiak
Tytuł: Influence of temperature on rheological properties of phenolic adhesive resins
Tytuł równoległy: Wpływ temperatury na właściwości reologiczne klejowych żywic fenolowych
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 1999, no. 49, s. 163-170, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: żywice klejowe ; żywica PF ; temperatura ; właściwości reologiczne ; model Ostwalda de Waele ; model Ellisa ; modele reologiczne
Angielskie słowa kluczowe: PF adhesive resin ; temperature ; rheological properties ; rheological model ; Ostwald de Waele's model ; Ellis's model
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP