logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWNOWOTWOROWE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Pleszczyńska, Adam Wiater, Marek Siwulski, Marta K. Lemieszek, Justyna Kunaszewska, Józef Kaczor, Wojciech Rzeski, Grzegorz Janusz, Janusz Szczodrak
Tytuł: Cultivation and utility of Piptoporus betulinus fruiting bodies as a source of anticancer agents
Źródło: World J. Microbiol. Biotechnol. - 2016, vol. 32, iss. 9, art. 151, il., bibliogr.
p-ISSN: 0959-3993
Uwagi: Publikacja posiada status online first [Dostęp: 23 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości przeciwnowotworowe ; uprawa roślin ; Piptoporus betulinus ; owocniki
Angielskie słowa kluczowe: anticancer activity ; cultivation ; fruiting body ; Piptoporus betulinus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.658
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Leonarda Gruchała, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Właściwości i zastosowanie lewanu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 5 (66), s. 18-29, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: lewan ; prebiotyki ; SCFA ; właściwości przeciwnowotworowe ; cechy funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: levan ; prebiotics ; SCFA ; anti-tumour properties ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Anna Olejnik, Marcin Schmidt, Paulina Fijak, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Analiza aktywności przeciwnowotworowej produktów bogatych w naturalne antyoksydanty z wykorzystaniem komórek HL-60
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 327
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: sok buraczany ; ekstrakt z brokułów ; mączka fasolowa ; właściwości przeciwnowotworowe ; komórki nowotworowe ; komórki HL-60 ; proliferacja ; przeżywalność
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Anna Olejnik, Marcin Schmidt, Małgorzata Zielińska, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Wpływ substancji zawartych w nasionach roślin strączkowych na proliferację i przeżywalność wybranych ludzkich komórek nowotworowych "in vitro"
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 323
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; mączka fasolowa ; substancje biologicznie czynne ; właściwości przeciwnowotworowe ; komórki nowotworowe ; proliferacja ; przeżywalność ; badania in vitro
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP