logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Luiza Dawidowicz
Tytuł: Boczniak florydzki (Pleurotus florida (Mont.) Singer) - mało znany gatunek boczniaka
W: Nauka dla środowiska : T. 3 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Luiza Dawidowicz, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2018
Szczegóły: s. 40-47, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-8-5
Uwagi: V Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 12-14 kwietnia 2018 r.
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: uprawa grzybów ; właściwości odżywcze ; właściwości lecznicze ; boczniak
Angielskie słowa kluczowe: mushroom cultivation ; nutritional properties ; healing properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2017
Autorzy: Luiza Dawidowicz
Tytuł: Mniej znane w Polsce gatunki grzybów uprawnych z rodzaju boczniak (Pleurotus ssp.)
W: Postępy nauk przyrodniczych / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Mikołajczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacje pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Samorząd Studencki Wydziału Rolnictwa i Bioinżynierii UPP, 2017
Szczegóły: s. 107-118, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-947926-1-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 października 2017].
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; grzyby lecznicze ; uprawa grzybów ; właściwości odżywcze ; właściwości lecznicze ; boczniak
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2017
Autorzy: Luiza Dawidowicz
Tytuł: Mniej znane w Polsce gatunki grzybów uprawnych z rodzaju boczniak (Pleurotus Spp.)
W: Postępy nauk przyrodniczych / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Mikołajczak.
Adres wydawniczy: Poznań : Samorząd Studencki Wydziału Rolnictwa i Bioinżynierii UPP, 2017
Szczegóły: s. 107-118, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-947926-1-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 kwietnia 2018].
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; grzyby lecznicze ; uprawa grzybów ; właściwości odżywcze ; właściwości lecznicze ; boczniak ; żywność funkcjonalna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karoten z grządki
Źródło: Agrotechnika. - 2009, nr 7, s. 64-65, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa korzeniowe ; marchew ; karotenoidy ; właściwości odżywcze ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2007
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rośliny transgeniczne. 7.6.4.3, Cechy żywieniowe i sensoryczne
W: Biotechnologia roślin / Pr. zbior. pod red. Stefana Malepszego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 1, dodr. 3.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2007
Szczegóły: s. 391-419, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-01-14195-0
Polskie słowa kluczowe: rośliny transgeniczne ; modyfikacja genetyczna ; surowce roślinne ; poprawa jakości ; właściwości odżywcze ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2007
Autorzy: Marek Siwulski, Aleksandra Czerwińska-Nowak, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Biologia i uprawa twardziaka jadalnego shiitake
Adres wydawniczy: Poznań : PWRiL, 2007. - 224 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 978-83-09-99002-4
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; twardziak shii-take ; Lentinula edodes ; grzybnia ; uprawa grzybów ; przechowywanie ; choroby grzybów ; szkodniki grzybów ; przetwórstwo grzybów ; właściwości lecznicze ; właściwości odżywcze
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2004
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rośliny transgeniczne. 7.6.4.3, Cechy żywieniowe i sensoryczne
W: Biotechnologia roślin / Pr. zbior. pod red. Stefana Malepszego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 1, [dodr.]
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2004
Szczegóły: s. 391-419, il., bibliogr.
ISBN: 83-01-14195-6
Polskie słowa kluczowe: rośliny transgeniczne ; modyfikacja genetyczna ; surowce roślinne ; poprawa jakości ; właściwości odżywcze ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2001
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rośliny transgeniczne. 7.6.4.3, Cechy żywieniowe i sensoryczne
W: Biotechnologia roślin / Pr. zbior. pod red. Stefana Malepszego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2001
Szczegóły: s. 391-419, il., bibliogr.
ISBN: 83-01-13566-2
Polskie słowa kluczowe: rośliny transgeniczne ; modyfikacja genetyczna ; surowce roślinne ; poprawa jakości ; właściwości odżywcze ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP