logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: WŁAŚCIWOŚCI BAKTERIOBÓJCZE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: Bioactive properties of Sambucus nigra L. as a functional ingredient for food and pharmaceutical industry
Źródło: J. Funct. Foods. - 2018, vol. 40, s. 377-390, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: czarny bez ; skład chemiczny ; wartość odżywcza ; związki biologicznie aktywne ; właściwości bakteriobójcze ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; chemical composition ; nutritional value ; bioactive compounds ; antibacterial and antiviral properties ; medicinal use
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Cłapa
Tytuł: Walka o przetrwanie: ekspresja genów systemu SOS oraz stresu oksydacyjnego przez Pseudomonas aeruginosa traktowanego nanokompozytami z dodatkiem srebra
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 22
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: nanokompozyty ; właściwości bakteriobójcze ; Pseudomonas aeruginosa ; system SOS ; reaktywne formy tlenu
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2003
Autorzy: Przemysław Dudko
Tytuł: Ocena bakteriostatycznych, bakteriobójczych i przeciwgrzybiczych właściwości propolisu in vitro
Źródło: Ann. UMCS, sect. DD Med. Vet. - 2003, vol. 58, s. 131-144, bibliogr.
p-ISSN: 0301-7737
Polskie słowa kluczowe: produkty pszczele ; propolis ; właściwości ; właściwości bakteriostatyczne ; właściwości przeciwgrzybicze ; właściwości bakteriobójcze ; zapalenie gruczołu mlekowego ; leczenie ; badania in vitro
Angielskie słowa kluczowe: bee product ; propolis ; properties ; antimicrobial properties ; mastitis ; therapy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP