logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: USTAWY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2007
Autorzy: Stanisław Paszkowski
Tytuł: Kwalifikacje rolnicze jako instrument oddziaływania na ustrój rolny w Polsce
Źródło: Wieś Rol. - 2007, nr 1 (134), s. 143-156, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: rolnicy ; kwalifikacje zawodowe ; szkolnictwo rolnicze ; prawo rolne ; ustawy ; struktura agrarna ; gospodarstwa rolne ; zarządzanie ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: agricultural skill ; agricultural schooling system ; socio-economic agricultural system ; farm structure ; farming ; farm management ; farm work
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Jakość żywności, produkcja i obrót w definicjach projektu ustawy
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 7, s. 2-8, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: ustawy ; projekty ustaw ; żywność ; żywienie człowieka ; bezpieczeństwo żywności ; definicje ; jakość ; produkcja żywności ; obrót towarowy ; zanieczyszczenia żywności ; zafałszowania żywności ; wymagania zdrowotne ; jakość handlowa ; wprowadzanie do obrotu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia - uchwalona
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 8, s. 38-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywienie człowieka ; Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia ; bezpieczeństwo żywności ; ustawy ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; warunki zdrowotne ; znakowanie żywności ; higiena żywności ; dodatki do żywności ; zanieczyszczenia żywności ; system HACCP ; kontrola urzędowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2005
Autorzy: Izabela Lipińska, Aneta Suchoń
Tytuł: Funkcjonowanie grup producentów rolnych w Polsce w ramach przynależności do Unii Europejskiej
Źródło: Porad. Gospod. - 2005, 6, s. 41-42
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: rolnicy ; producenci ; grupy producenckie ; działalność ; zakładanie grup producenckich ; ustawy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Izabela Lipińska, Aneta Suchoń
Tytuł: Zapobieganie degradacji gruntów rolnych
Źródło: Porad. Gospod. - 2005, 3, s. 34-35
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: grunty rolne ; degradacja ; ochrona gleb ; profilaktyka ; ochrona prawna ; ustawy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP