logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: UKŁADY BIAŁKOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, A. Pawlak, P. Grajzer, K. Tomalik, Dorota Madaj
Tytuł: Porównanie układów białkowych laboratoryjnych brzeczek słodowych otrzymanych z różnych partii słodu
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż [Dokument elektroniczny] : Druga Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Puławy, 18-19.10.2006
Adres wydawniczy: [Puławy] : [Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa], 2006. - 1 dysk optyczny (CD-ROM)
Lokalizacja: s. 77-78, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; białka ; układy białkowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2004
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Joachimiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Porównanie słodów browarnych w oparciu o charakterystykę układu białkowego
Źródło: Pamięt. Puł. - 2004, z. 135, s. 231-238, il., bibliogr.
p-ISSN: 0552-9778
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; słód ; układy białkowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2003
Autorzy: Izabela Polus-Ratajczak, Bartłomiej Mazela, Piotr Goliński
Tytuł: The chemical interaction of animal origin proteins with cellulose and lignin in wood preservation
Tytuł równoległy: Chemiczne oddziaływanie białek pochodzenia zwierzęcego z celulozą i ligniną w aspekcie ochrony drewna
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2003, no. 53, s. 296-299, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: białka zwierzęce ; suszona plazma krwi ; albumina z jaj kurzych ; układy białkowe ; ochrona drewna ; celuloza ; lignina ; zmiany strukturalne ; spektroskopia FTIR
Angielskie słowa kluczowe: cellulose ; lignin ; animal blood protein ; SOLUTEINTM ; AP 301TM ; albumin ; FTIR spectroscopy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2001
Autorzy: Karolina Strybe, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Wpływ warunków obróbki hydrotermicznej ziarna pszenicy na układ białkowo-węglowodanowy wytworzonej z tej pszenicy mąki
Źródło: Inż. Rol. - 2001, R. 5, 10 (30), s. 345-355, il., bibliogr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; obróbka hydrotermiczna ; mąka pszenna ; ciasto makaronowe ; przydatność technologiczna ; węglowodany ; układy białkowe ; barwa ; aktywność enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; wheat flour ; noodle dough ; technological usability ; carbohydrates ; protein complex ; colour ; enzymatic activity ; hydro-thermal processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP