logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TYMIANEK
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Szudera, Katarzyna Leja
Tytuł: Przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające działania szałwii (Salvia officinalis) i tymianku (Thymus vulgaris L.)
Źródło: Ekonatura. - 2017, nr 11 (168), s. 6-7, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: szałwia ; tymianek ; aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Krzymińska
Tytuł: Symbolika roślin. Zioła
Źródło: Działkowiec. - 2015, nr 5 (777), s. 22, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: mięta ; rumianek ; tymianek ; zioła
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Halina Staniek, Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Evaluation of the content of Cd and Pb in the extruded products with the addition of broad bean post-fermentation meal and herbs
W: 2014 International Conference on Food Security and Nutrition (ICFSN 2014) : 29-30 March, 2014, Shanghai, Chiny.
Adres wydawniczy: Singapore : IACSIT Press, 2014
Seria: International Proceedings of Chemical, Biological & Environmental Engineering "Food Security and Nutrition", ISSN 2010-4618 ; t. 67
Szczegóły: s. 1-5, bibliogr.
ISBN: 9810795580
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: kadm ; ołów ; produkty ekstrudowane ; lubczyk ; tymianek
Angielskie słowa kluczowe: cadmium ; lead ; broad bean meal ; lovage ; thyme
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Wpływ procesu sterylizacji parą wodną na zawartość związków lotnych zapachowych w tymianku (Thymus vulgaris L.) oceniany metodą GC/MS
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 233
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; tymianek ; Thymus vulgaris ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; sterylizacja parą wodną ; olejki eteryczne ; zawartość olejków eterycznych ; metody badań
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP