logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TWARDOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Mania, Jerzy Majka, Magdalena Zborowska
Tytuł: The effect of thermo-mechanical treatment of moso bamboo (Phyllostachys pubescens) on its sorption and physicomechanical properties
Źródło: Drv. Ind. - 2019, vol. 70, no. 3, s. 265-272, il., bibliogr., abstr., saz~et.
p-ISSN: 0012-6772 e-ISSN: 1847-1153
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 listopada 2019].
Polskie słowa kluczowe: sorpcja ; wilgotność ; twardość ; drewno ; histereza sorpcji ; bambus ; właściwości fizykomechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: dynamic vapor sorption ; equilibrium moisture content ; sorption properties ; Brinell hardness ; GAB model ; sorption hysteresis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.776
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Beata Janowska, Dagmara Smolińska
Tytuł: O możliwości stosowania regulatorów wzrostu w uprawie i pozbiorczej trwałości geofitów
W: Ozdobne rośliny cebulowe : produkcja i zastosowanie / Pr. zbior. pod red. Dariusza Sochackiego, Julity Rabizy-Świder, Ewy Skutnik.
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Roślin Ozdobnych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, 2018
Szczegóły: s. 15-22, bibliogr.
ISBN: 978-83-914548-5-5
Uwagi: Monografia wydana z okazji konferencji naukowej "Ozdobne rośliny cebulowe - produkcja i zastosowanie", 24 kwietnia 2018, Katedra Roślin Ozdobnych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ; Publikaja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2018]
Polskie słowa kluczowe: rośliny cebulowe ; gibereliny ; cytokininy ; twardość ; kwiaty ; liście
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2016
Autorzy: J. A. Budny, J. Fornal, W. Obuchowski
Tytuł: Analysis of correlations between contents of protein fractions in wheat endosperm models and their mechanical resistance
Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 71, s. 10-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ; zawartość białka ; modele laboratoryjne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; hardness ; protein content ; laboratory models
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Monika Muszyńska, Tomasz Krystofiak, Barbara Lis, Stanisław Proszyk
Tytuł: Investigations of properties of solidified layers from HM adhesives applied in veneering operation. Part 1, Hardness and chemoresistance
Tytuł równoległy: Badania właściwości zestalonych warstw z klejów HM stosowanych w procesach okleinowania. Cz. 1, Twardość i chemoodporność
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2013, no. 83, s. 259-263, bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Polskie słowa kluczowe: kleje topliwe ; warstwa kleju ; twardość ; odporność na rozpuszczalniki lakiernicze ; zwilżalność
Angielskie słowa kluczowe: hot melt ; solidify layer ; hardness ; resistance to lacquer solvent ; wettability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Kierczyńska
Tytuł: Apple consumers' preferences on the example of the Poznań University of Life Sciences students
Tytuł równoległy: Zróżnicowanie preferencji konsumentów jabłek na przykładzie studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 4 (30), s. 83-93, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; jabłka ; odmiany roślin ; smak ; barwa ; wielkość owoców ; twardość
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; apple ; varieties ; taste ; color ; size ; hardness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP