logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TUSZKI DROBIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Magdalena Graczyk
Tytuł: Wpływ masy tuszki na barwę mięsa kaczek typu pekin
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 4 (101), s. 60-72, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; mięso drobiowe ; barwa ; tuszki drobiowe ; masa ubojowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: duck ; sex ; carcass weight ; meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2008
Autorzy: Maria Wiąz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Wpływ całego ziarna pszenicy i dostępu do żwirku krzemowego na wybrane parametry fizjologiczne oraz wzrost kurcząt brojlerów
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2008, t. 4, nr 2, s. 73-81, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury Cobb 500 ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; pszenica ; ziarno całe ; żwirek krzemowy ; wzrost zwierząt ; przyrost masy ciała ; wykorzystanie paszy ; tuszki drobiowe ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Witkiewicz, Helena Kontecka, Juliusz Książkiewicz, Tomasz Szwaczkowski, Wojciech Perz
Tytuł: Carcass composition and breast muscle microstructure in selected vs non-selected ducks
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 1, s. 65-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports"
Polskie słowa kluczowe: drób ; kaczki ; tuszki drobiowe ; skład tuszy ; mięsień piersiowy ; mikrostruktura ; selekcja
Angielskie słowa kluczowe: animal breeding ; poultry ; duck ; carcass composition ; breast muscle ; muscle microstructure ; selection
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 1999
Autorzy: Jacek Kijowski, Hanna Frankowska
Tytuł: Głodzenie przedubojowe drobiu
Źródło: Pol. Drobiar. - 1999, R. 8, nr 10, s. 11-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drób ; ubój zwierząt ; głodzenie przedubojowe ; wydajność poubojowa ; tuszki drobiowe ; czystość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 1997
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Problemy przetwórstwa mięsa drobiowego
Źródło: Pol. Drobiar. - 1997, R. 6, nr 4, s. 21-24, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drobiarstwo ; mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; surowce zwierzęce ; tuszki drobiowe ; wartość technologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP