logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TUSZE WIEPRZOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Samardakiewicz, Piotr Janiszewski, Beata Mikołajczak
Tytuł: Udział części zasadniczych w zależności od masy i klasy mięsności tusz wieprzowych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 113-122, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: tusze wieprzowe ; mięsność ; części zasadnicze ; wydajność
Angielskie słowa kluczowe: pork carcasses ; meatiness ; primary cuts ; yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2013
Autorzy: Artur Rusowicz, Edward Pospiech, Piotr Baranowski, Jan Piwnik
Tytuł: Ocena szybkości schładzania mięsa wieprzowego za pomocą mikrostrumieni
Źródło: Chłodnictwo. - 2013, t. 48, nr 6, s. 36-38
p-ISSN: 0009-4919
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; schładzanie ; szybkość schładzania ; mikrostrumienie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Grażyna Runowska, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Estimation of selected porcine meat quality indicators on the basis of electrical conductivity measured 24 hours post-slaughter
Tytuł równoległy: Wybrane parametry jakości mięsa wieprzowego szacowane na podstawie pomiarów jego przewodności elektrycznej mierzonej 24 h po uboju
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 1, s. 51-57, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports" [dostęp: 10 sierpnia 2009]
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat ; quality ; pigs ; porcine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2004
Autorzy: Anna Nienartowicz-Zdrojewska
Tytuł: Czynniki środowiskowe - utrzymanie i obrót zwierzętami oraz ich wpływ na ilość i jakość mięsa w tuszy wieprzowej
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2004, R. 42, nr 2, s. 43-45, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; tusze wieprzowe ; jakość ; wydajność rzeźna ; czynniki środowiskowe ; trzoda chlewna ; utrzymanie zwierząt ; warunki utrzymania ; obrót zwierzętami ; transport
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Andrzej Frankiewicz, Marian Urbaniak, Edward Pospiech, Karol Borzuta, Małgorzata Kasprowicz
Tytuł: Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wyniki tuczu świń
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 200-206, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; koncentracja składników pokarmowych ; wyniki tuczu ; tusze wieprzowe ; mięsność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Eugenia Grześkowiak, Andrzej Frankiewicz, Karol Borzuta, Edward Pospiech, Jerzy Strzelecki
Tytuł: Wpływ zwiększonej koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wartość rzeźną i jakość mięsa tuczników mieszańców (wbp x pbz) x (Hampshire x Pietrain)
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 195-199, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; wyniki tuczu ; wartość rzeźna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP