logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TUCZNIKI
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2013
Autorzy: Anita Zaworska
Tytuł: Choroby tuczników spowodowane nieprawidłowym żywieniem
Źródło: Hod. Trzody Chlew. - 2013, 3/4, s. 40-45, il.
p-ISSN: 1425-9648
Polskie słowa kluczowe: tuczniki ; choroby zwierząt ; żywienie zwierząt ; trzoda chlewna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 2013
Autorzy: Benedykt Pepliński
Tytuł: Wpływ opłacalności produkcji żywca wieprzowego na zmiany pogłowia trzody chlewnej w Polsce. Analiza regionalna
Źródło: Rocz. Ekon. Rol. Rozw. Obsz. Wiej. - 2013, t. 100, z. 2, s. 75-87, bibliogr.
p-ISSN: 0080-3715 e-ISSN: 2299-9566
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; pogłowie zwierząt ; tuczniki ; opłacalność produkcji ; analiza regionalna
Angielskie słowa kluczowe: pigs population ; pigs profitability ; regional analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kasprowicz
Tytuł: Znaczenie preparatów probiotycznych w żywieniu świń
Źródło: Hod. Trzody Chlew. - 2005, 3, s. 6, 8, 10, il.
p-ISSN: 1425-9648
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; lochy ; tuczniki ; prosięta ; żywienie zwierząt ; probiotyki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2005
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Efekt genu RYR1 w zakresie cech użytkowości rzeźnej i jakości mięsa tuczników mieszańców z udziałem rasy pietrain
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2005, t. 1, nr 3, s. 447-456, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; mieszańce ; tuczniki ; gen RYR1 ; mięso wieprzowe ; jakość ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2004
Autorzy: Karolina Szulc, Piotr Kaczmarek, Piotr Luciński
Tytuł: Wykorzystanie różnych źródeł białka w żywieniu tuczników
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2004, R. 42, nr 11, s. 78-81, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; trzoda chlewna ; tuczniki ; białka ; źródła białka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2004
Autorzy: Karolina Szulc, Piotr Kaczmarek
Tytuł: Zastosowanie produktów rybnych w żywieniu tuczników
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2004, R. 42, nr 12, s. 48-49, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; żywienie zwierząt ; produkty rybne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2003
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Bogusław Miszczuk
Tytuł: Skład morfologiczny tusz oraz wartość kulinarna i przetwórcza mięsa tuczników Landrace i jej mieszańców z rasą Yorkshire i Duroc pochodzących z importu duńskiego
W: Zasoby genetyczne zwierząt w Polsce : 68 Zjazd naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Kraków, 9-12 września 2003 roku, Materiały zjazdu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2003
Szczegóły: s. 72
Polskie słowa kluczowe: tuczniki ; wartość rzeźna ; jakość mięsa ; wartość kulinarna ; wartość przetwórcza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Andrzej Frankiewicz, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak
Tytuł: Cechy rzeźne świń ubijanych przy różnej masie ciała
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 181-185, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; masa ubojowa ; cechy użytkowości rzeźnej
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Andrzej Frankiewicz, Marian Urbaniak, Edward Pospiech, Karol Borzuta, Małgorzata Kasprowicz
Tytuł: Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wyniki tuczu świń
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 200-206, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; koncentracja składników pokarmowych ; wyniki tuczu ; tusze wieprzowe ; mięsność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Eugenia Grześkowiak, Andrzej Frankiewicz, Karol Borzuta, Edward Pospiech, Jerzy Strzelecki
Tytuł: Wpływ zwiększonej koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wartość rzeźną i jakość mięsa tuczników mieszańców (wbp x pbz) x (Hampshire x Pietrain)
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 195-199, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; wyniki tuczu ; wartość rzeźna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2000
Autorzy: Marian Urbaniak, Andrzej Frankiewicz, Andrzej Potkański, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marcin Pawlak
Tytuł: Wpływ różnych poziomów białka w mieszankach na strawność i retencję azotu u tuczników
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 48, s. 396
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; żywienie zwierząt ; pasze ; mieszanki paszowe ; poziom białka ; strawność ; retencja azotu
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP