logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TRANSGLUTAMINAZA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Adam Kostecki, Bożena Danyluk
Tytuł: Technologiczna przydatność enzymu transglutaminazy i soli fosforanowej w produkcji kulturowych kiełbas parzonych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 4, s. 315-320, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Polskie słowa kluczowe: wędliny parzone ; transglutaminaza ; fosforany
Angielskie słowa kluczowe: cooked sausage ; transglutaminase ; phosphates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2012
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska
Tytuł: Technologiczna przydatność preparatów transglutaminazy w produkcji szynki parzonej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 81, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_81.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; szynka parzona ; wyciek termiczny ; siła cięcia ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; cooked ham ; cooking loss ; meat products tenderness ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Jerzy Stangierski
Tytuł: Kształtowanie jakości funkcjonalnej drobiowego preparatu miofibryli z zastosowaniem transglutaminazy
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 121 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 402
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; preparaty miofibryli ; właściwości funkcjonalne ; poprawa jakości ; dodatki do żywności ; transglutaminaza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2009
Autorzy: H. M. Baranowska, R. Rezler, J. Stangierski
Tytuł: Temperaturowe właściwości białek drobiowych badane techniką low-field NMR
Tytuł równoległy: Temperature properties of poultry proteins examined using the low-field NMR
W: XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA : "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce", Wrocław - Szklarska Poręba, Poland, 7-9.09.2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : DD Dobra Drukarnia, 2009
Szczegóły: s. 205-206
ISBN: 978-83-929472-3-3
Polskie słowa kluczowe: transglutaminaza ; MRJ ; białka drobiowe
Angielskie słowa kluczowe: MTG ; NMR ; poultry proteins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP