logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TOPINAMBUR
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gałczyńska, J. Wang, M. Wawrzyniak, A. Szwengiel, Roman Hołubowicz
Tytuł: Effect of chlorocholine chloride (CCC) on the height of the plants, its selected stem cells size changes and bulb's inulin content of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.)
W: Proceedings of the 5th International Scientific Horticulture Conference : Slovak University of Agriculture in Nitra, 21-23 September 2016 / Ed. Miroslav Šlosár.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Nitra : Slovak University of Agriculture, 2016
Szczegóły: s. 15-21, il., bibliogr.
ISBN: 978-80-552-1571-6
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: chlorek chlorocholiny ; topinambur ; retardanty wzrostu ; inulina
Angielskie słowa kluczowe: chlorocholine chloride ; Jerusalem artichoke ; growth retardants ; inulin
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers pulp and juices
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności etanolu z bulw i soków z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) po zastosowaniu bakterii i drożdży
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 45-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: topinambur ; hydroliza inuliny ; bakterie ; drożdże ; wydajność etanolu
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; inulin hydrolysis ; bacterium ; yeasts ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP