logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TOKOTRIENOL
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Gunārs Lācis, Dalija Segliña
Tytuł: Impact of species and variety on concentrations of minor lipophilic bioactive compounds in oils recovered from plum kernels
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2016, 64 (4), s. 898-905, bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; tokotrienol ; fitosterole ; skwalen ; olej z pestek śliwek ; produkty uboczne
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; phytosterols ; squalene ; plum kernel oil ; by-products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.154
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2007
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Badanie aktywności inhibicyjnej tokotrienoli w odniesieniu do linii komórek nowotworowych wątroby HepG2
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 128
ISBN: 978-83-7160-443-0
Polskie słowa kluczowe: komórki nowotworowe ; inhibitory ; tokotrienol ; efektywność antyproliferacyjna ; cytotoksyczność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksandra Szulczewska-Remi, Anna Gramza, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad efektywnością przeciwutleniającą homologicznych tokotrienoli w układzie emulsyjnym z kwasem linolowym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 443-446, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; tokotrienol ; kwas linolowy ; aktywność przeciwutleniająca ; badania modelowe
Angielskie słowa kluczowe: tocotrienol ; linoleic acid ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksandra Szulczewska-Remi, Anna Gramza, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad efektywnością przeciwutleniającą homologicznych tokotrienoli w układzie emulsyjnym z kwasem linolowym
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 81
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; tokotrienol ; aktywność przeciwutleniająca ; badania modelowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 5, s. 11-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; zboża ; ziarno ; wartość prozdrowotna ; przeciwutleniacze ; polifenole ; kwasy fenolowe ; tokoferole ; tokotrienol ; kwas fitynowy ; fitoestrogeny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksandra Szulczewska, Bogumiła Kupczyk
Tytuł: Zmiany zawartości tokotrienoli i tokoferoli w czerwonym oleju palmowym i tłuszczach roślinnych produkowanych z jego udziałem
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2003, t. 36, supl., s. 375-380, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz roślinny ; olej palmowy ; tokotrienol ; tokoferole ; oznaczanie ; analiza żywności
Angielskie słowa kluczowe: red palm oil ; tocotrienol ; tocopherols ; refining
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2003
Autorzy: Bogumiła Kupczyk, Marek Gogolewski
Tytuł: Effect of menadione (vitamin K3) addition on lipid oxidation and tocopherols content in plant oils
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 1, s. 11-16, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; utlenianie ; tokoferole ; tokotrienol
Angielskie słowa kluczowe: autoxidation ; plant oils ; tocopherols ; tocotrienol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1994
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Marek Gogolewski
Tytuł: Związki witamino-E aktywne i ich znaczenie : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 05.01.1994 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1994. - 41 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 14
Polskie słowa kluczowe: witaminy ; witamina E ; tokochromanole ; tokoferole ; tokotrienol ; właściwości przeciwutleniające ; funkcje fizjologiczne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP